Baixa la firma d'hipoteques i pugen els tipus d'interès (ACN/Blanca Blay)

Les hipoteques es desplomen un 23% al juny i registren la segona xifra més baixa de l'any

El tipus d'interès mitjà de les noves signatures s'enfila fins al 3,19%, el nivell més alt dels últims sis anys

Redacció/Agències

Les 5.336 firmes d'hipoteques del mes de juny a Catalunya suposen una caiguda del 23,2% respecte del mateix període de l'any passat. És la segona xifra més baixa del 2023, per darrere del mes d'abril (amb 4.477 signatures). 

Són dades de l'Estadística d'Hipoteques de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que també constaten que, en comparació amb el maig, la signatura d'hipoteques al juny va retrocedir un 7,3%.

Al conjunt de l'Estat, les hipoteques sobre habitatges van caure un 21,9% interanual, fins a 33.478 firmes. En un context de pujada dels tipus d'interès, l'INE constata que el tipus mitjà dels nous préstecs es va enfilar fins al 3,19%, el nivell més alt des de l'abril del 2017, és a dir, dels últims sis anys.

Segons les dades que l'INE ha difós aquest dijous, el 40% de les hipoteques sobre habitatges que es van firmar al juny van ser de tipus variable, arrencant el tipus d'interès des del 2,84%, i el 60% restant de tipus fix, amb una mitjana que es va situar en el 3,45%.

Al juny es van firmar un total d'11.176 hipoteques per canviar les condicions inscrites en els registres de propietat, cosa que suposa un descens del 24,9% respecte de les del juny del 2022.


Catalunya, tercera comunitat on es firmen més hipoteques

Amb tot, durant el mes de juny Catalunya va ser la tercera comunitat de l'Estat on es van firmar més hipoteques, per darrere d'Andalusia (amb 7.043 firmes) i Madrid (amb 5.675 signatures).

 

ARXIVAT A:
HipotequesBanca
Anar al contingut