Les frases clau del debat electoral de TV3 i Catalunya Ràdio

L'estratègia de l'independentisme després de la sentència del procés i els possibles pactes postelectorals per a la investidura centren el debat
Actualitzat
TEMA:
Eleccions generals 2019-10N

El debat de TV3 i Catalunya Ràdio entre candidats per Barcelona a les eleccions del 10 de novembre ha deixat un cos a cos entre la dreta i el sobiranisme. Els partits sobiranistes han debatut quina resposta s'ha de donar a la sentència del Suprem, amb l'oferta de JxCat de crear "un gran grup independentista" al Congrés, una proposta que la CUP ha rebutjat, mentre que Esquerra no s'hi ha pronunciat.

També hi ha hagut retrets entre els comuns i el PSC per la investidura fallida de Pedro Sánchez. El candidat socialista ha negat que vulguin l'abstenció del PP, mentre que la dels populars ha acusat els socialistes de blanquejar els independentistes. El PP, i també Ciutadans, just començar el debat, han atacat frontalment TV3 i el seu director.

 

 

Gabriel Rufián (ERC)

(a José Zaragoza): "La solució al conflicte català serà multilateral. Unilateral és hostiar la gent l'1-O"

"El que vam veure és Sánchez al juliol pidolant el vot a Casado i Rivera. I ahir a la nit ho va tornar a fer. Això al meu poble és demanar-li el vot a la dreta, es posi com es posi, senyor Zaragoza"

 

José Zaragoza (PSC)

"La derrota de Sánchez és la victòria de Casado i Abascal"

(a Gabriel Rufian): "Nosaltres ens comprometem a no arribar a un acord amb el PP. Vostè es compromet a no bloquejar l'elecció de Pedro Sánchez?"

 

Jaume Asens (En Comú Podem)

"Hi ha unes demandes a la societat catalana que vostès volen ignorar, però no poden. Hi ha quasi la meitat de la gent que és independentista i parts que volen resoldre això a les urnes"

"La banca perdona el deute a PP i PSOE perquè els fan les lleis a mida"

 

Laura Borràs (JxCat)

"Fem una proposta a ERC i la CUP, que és garantir un gran grup independentista al Congrés, amb tots els diputats junts. Una veu inèdita al Congrés, amb tots els accents de l'independentisme i sense cap de les divisions que hem patit fins avui"

(a Gabriel Rufián): "Com que m'interpel·la directament per la Diputació de Barcelona, vostè sap que jo m'he posicionat clarament en contra d'aquest pacte. Però, revertim els pactes amb el 155? Revertim Sant Cugat? Revertim Tàrrega? Revertim Figueres? Parlem de quin és el pecat original: la manca d'unitat"

 

 

Inés Arrimadas (Cs)

"Puigdemont és un covard que va deixar els seus tirats dient que dilluns s'havia d'anar a treballar i va pirar"

"D'aquí a 15 o 20 anys, si continuen els mateixos el nacionalisme continuarà desbocat i no només aquí: a Navarra, a Balears, ..."

 

Cayetana Álvarez de Toledo (PP)

"Vull felicitar el senyor Sánchez per la proposta d'introduir una assignatura sobre la Constitució a les escoles. Però m'agradaria que fos ell el primer d'estudiar-la perquè encara no se sap la Constitució a fons"

(a José Zaragoza) "Avui ens ha dit definitivament: 'Volem un acord amb aquests senyors'. No sé si el trucarà ara el guru del senyor Sánchez per dir-li: 'Ens has fet pols'"

 

Ignacio Garriga (Vox)

"Nosaltres mirem al futur. Nosaltres apel·lem a l'Espanya que matina. A aquell català que veu com el procés ha trencat totes les polítiques socials que s'havien de fer"

"No podem parlar del model econòmic i social si no podem garantir la seguretat jurídica, i aquesta passa per la defensa de la unitat d'Espanya"

 

Mireia Vehí (CUP)

"No pensem que, com més escons independentistes hi hagi al Congrés més a prop estarà la solució democràtica perquè el PSOE per activa i per passiva ha dit que no hi haurà autodeterminació"

"Portem dos anys de govern efectiu i hem vist poca efectivitat. Molta més repressió que efectivitat"

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N ERC PSC En comú JxCat Cs PP Vox CUP
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut