Les fotos finalistes al premi per votació popular del Wildlife Photographer of the Year

El Museu d'Història Natural de Londres sotmet a votació del públic 25 fotos que acosten la mirada de l'ull humà al dia a dia de les bèsties

RedaccióActualitzat

La captació d'imatges de bèsties, siguin grans feres o petites bestioles, requereix paciència i llargues esperes per captar un moment precís que acabi esdevenint curiós, divertit o entranyable.   

Ja està oberta la votació popular del Wildlife Photographer of the Year, el concurs que premia les millors fotos de vida salvatge de l'any. El Museu d'Història Natural de Londres, fundat el 1881 i que fa prop de 60 anys que el convoca, n'ha triat 25 que sotmet a votació del públic. La guanyadora formarà part del certamen i s'exposarà al museu.

Aquí en tens una tria. Quina esculls, tu?
 

1. "Reunió daurada", de Minqiang Lu

Dues femelles i un mascle de rinopitec daurat fan pinya per intentar mantenir l'escalfor en ple hivern a les muntanyes Qinling, al centre de la Xina. Aquesta espècie amenaçada només viu en aquest indret asiàtic, al nord del riu Iangtsé i al sud del riu Groc, i és el primat que habita a més altura del món.

@Minqiang Lu


2. "Tendresa entre guineus", de Brittany Crossman

Dues guineus roges intimen durant la temporada d'aparellament a l'illa del Príncep Eduard, al Canadà. Aquestes guineus, també conegudes com a guilles o raboses, són les més voluminoses del gènere "Vulpes" i tenen els sentits molt desenvolupats, especialment l'olfacte.

(@bkcrossman)

 

3. "Entre flors", de Martin Gregus

Una cria d'os que juga en un camp de llorers de Sant Antoni aixeca el cap buscant la mare a Manitoba, al Canadà. El pelatge blanc del petit plantígrad contrasta amb els colors vius de la flora d'una zona on impera el clima continental i que compta amb milers de llacs i nombrosos rius.    

(@mywildlive)


4. "La mirada d'una llebre americana", de Deena Sveinsson 

La fotògrafa feia una excursió amb raquetes pel parc de les Muntanyes Rocoses, a Colorado, als Estats Units, quan, enmig de la neu, es va adonar que no estava sola i la fitava una bestiola blanquíssima amb les orelles, de color torrat, ben dretes.

(@deenasveinsson)

 

5. "Jardí d'infants al Carib", de Claudio Contreras Koob 

Quan unes cries de flamenc es van acostar al fotògraf a la reserva de Ría Lagartos (Mèxic), uns exemplars adults les van envoltar ràpidament. El contrast, en aquest cas, està en l'alçada. Els petits, encara sense acolorir, arriben a la meitat de les potes dels grans, d'un plomatge rosat cridaner. 

(@claudio_contreras_koob)


6. "La granota amb ulls de robí", de Jaime Culebras

Primeríssim pla d'una femella de centrolènid sobre una fulla, envoltada per crits de mascles. Els seus ulls desprenen simpatia mentre col·loca les petites mans llefiscoses entre la vegetació i les aigües del riu Manduriacu, a l'Equador.  

(@jaime_culebras)


7. "El retrat de l'Olobor", de Marina Cano

A Maasai Mara, a Kènia, de cara, el rostre opulent d'un dels lleons que formen "la coalició dels cinc de Black Rock", una de les atraccions de l'Àfrica negra.  

(@marinacano)


8. "Ben agafat", de Nicholas More 

Un cavallet de mar de Bargibant, a Bali, Indonèsia, s'aferra amb la cua a un ventall de mar i queda dret i quiet com un estaquirot. Sembla a punt de donar a llum submergit en una aigua cristal·lina. 

 


9. "Aquest és el punt!", de Richard Flack

Una pintada crestada meridional es grata el cap amb un altre exemplar al parc de Kruger, a Sud-àfrica. Aquestes gallines amb aire faraònic semblen tenir el cap recobert d'una perruca rinxolada que els dona un aire majestuós.   

(@theflacksphotography)


10. "Cap contra cap",  de Miquel Àngel Artús 

El fotògraf feia dies que seguia una família de bous mesquers quan es van trobar amb una altra. Els mascles es van retirar, però les femelles es van encarar per iniciar un duel furiós d'envestides en un dels prats del parc natural de Dovrefjell-Sunndalsfjella, a Noruega.

(@miquelangelartus.photography)

 

ARXIVAT A:
Fotografia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut