Alberto Núñez Feijóo fa coincidir novament les eleccions gallegues amb les basques
Alberto Núñez Feijóo fa coincidir novament les eleccions gallegues amb les basques
Santiago

Les eleccions a Galícia se celebraran el 25 de setembre

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat la data dels comicis, que coincidiran amb les eleccions basques

Actualitzat

Les eleccions gallegues se celebraran el proper 25 de setembre, segons ha anunciat aquest dilluns el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo.

D'aquesta manera, les eleccions gallegues coincidiran amb els comicis al Parlament basc, com ja va passar el 2009 i el 2012. "No seria seriós ni responsable convocar les eleccions gallegues una setmana o uns dies més tard" que les del País Basc, ha afirmat Feijóo en una roda de premsa després de reunir el seu govern.

El dirigent popular va afirmar que els comicis serien a l'octubre però, després de divendres passat i l'anunci del lehendakari Iñigo Urkullu ha optat per avançar-los i fer-los coincidir novament amb els bascos.

Les últimes eleccions gallegues, el 21 d'octubre del 2012, van servir perquè el PP revalidés la majoria absoluta, amb 41 escons, seguit del PSOE, amb divuit, Alternativa Galega de Esquerda, amb nou, i el BNG, amb set. En aquesta legislatura, Feijóo va demanar disculpes després que es va publicar una foto seva amb un narcotraficant.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut