Finestres obertes en una aula d'un institut de Tarragona
Aquesta nova borsa funcionarà per als pròxims tres cursos (ACN)

Les dates clau per a la inscripció a la borsa dels docents interins i per als nomenaments

Uns 2.145 docents interins tindran feina garantida tot l'any amb el nou sistema

RedaccióActualitzat

Els docents interins que formin part del nou grup estable creat pel govern es podran apuntar a la borsa entre el 21 i el 26 d'agost, i els nomenaments es faran entre el 29 i el 30 d'agost.

Així ho ha anunciat el govern, després que ja fa uns mesos anunciés els canvis en el funcionament de la borsa que ha de garantir la cobertura de baixes en centres d'arreu del territori.

Als 2.145 docents interins que formaran part d'aquest grup estable se'ls garantirà feina durant tot el curs en un àmbit territorial determinat, és a dir, des de l'1 de setembre fins al 31 d'agost. Estarà format per 778 professors de secundària, 1.362 mestres de primària, quatre de les escoles oficials d'idiomes i un de les escoles d'arts.

Aquesta nova borsa funcionarà per als pròxims tres cursos i la convocatòria per a cada curs establirà el màxim de professionals que constituiran els grups estables en cada comarca o districte.
 

Feina tot l'any, també fent tasques de suport

Aquests docents encadenaran substitucions, sempre de la seva especialitat, més enllà del servei territorial corresponent, i ho faran dins d'una mateixa comarca o d'un mateix districte en el cas de la ciutat de Barcelona.

Cada vegada que s'incorpori el professor al qual estan substituint, aquests docents seguiran al mateix centre educatiu per a tasques de suport, de reforç o per fer guàrdies.

Amb aquesta mesura "es garantirà la cobertura de les substitucions de forma immediata als centres educatius catalans", es reforçaran els centres i es donarà "estabilitat del personal interí que hi participi", indica l'acord aprovat pel govern.

El retard en la publicació de les llistes d'adjudicacions per al curs que ve, que es va endarrerir tres setmanes, ha obligat a posposar la inscripció per a aquesta borsa.

 

ARXIVAT A:
Educació Generalitat de Catalunya
Anar al contingut