Una ambulància del SEM
Ambulàncies del SEM (ACN)

Seguiment mínim de la vaga de dos dies del SEM per uns serveis mínims del 85%

Els treballadors reclamen l'augment salarial del 2,25 per cent previst per al sector públic

RedaccióActualitzat

En la primera jornadade vaga dels serveis d'emergències mèdiques, SEM, el seguiment ha estat de 6 persones de 706 professionals, el que segons el mateix comitè d'empresa representa menys d'un 1%.

Els representants dels treballadors denuncien que s'han inclòs en els serveis mínims treballadpors amb volutat de secundar la vaga. Un serveis mínims que són del 85%. 

Dels treballadors que han seguit la jornada de vaga 3 són del comitè d'empresa, 2 del Cap de Tarragona i 4 del Barcelonès.  

La vaga també està convocada per aquest dimecres, per protestar contra la negativa de la direcció d'aplicar a la plantilla els increments retribuïts del sector públic. 


Normalitat en el servei

La mobilització no ha afectat el servei de les unitats assistencials. 
Aquest matí, els treballadors del SEM han protestat davant la porta del servei, on han exhibit una pancarta amb el lema: "SEM. Els primers a arribar i els últims a cobrar".

 

 

Les ambulàncies, han circulat amb cartells on es podrà llegir que treballen en règim de serveis mínims, i han repartit fulls explicant les seves demandes per fer-les arribar als ciutadans. 

Reclamen l'augment salarial del 2,25 per cent acordat per als treballadors públics, que la Generalitat aplica als funcionaris i als treballadors dels centres concertats.

El comitè d'empresa considera que se'ls hauria d'aplicar directament, perquè els treballadors del SEM depenen d'una entitat pública dirigida pel Servei Català de la Salut.

El Departament de Salut, en canvi, vol que l'augment salarial es pacti dins les negociacions del nou conveni col·lectiu.

Des del comitè d'empresa del SEM s'acusa Salut, precisament, d'assumir les tesis de l'empresa.

Roger Espicasses, representant dels treballadors, ho explicava a TV3:

"Nosaltres estem oberts a qualsevol tipus de negociació i a escoltar tot tipus de posicions. El que hem sentit avui ens sembla més una burla que una proposició seriosa."

"Des del Departament de Salut comparteixen les tesis que defensa l'empresa sobre el canvi de criteri en el pagament d'aquest augment. Vam estar en el SEM fins a les 12 de la nit, esperant si podíem arribar a algun tipus d'acord amb l'empresa i l'única cosa que se'ns va dir és que si desconvocàvem la vaga avui podíem seure a parlar. I, òbviament, no ho vam acceptar."


Ara per ara, la vaga de les ambulàncies del SEM està prevista per dimarts i dimecres.

Anar al contingut