L'ensurt d'un músic que perd un fagot de 7.000 euros al metro i que l'acaba recuperant

Una dona es va trobar l'instrument a l'andana i se'l va endur a casa per tornar-lo, però TMB i els Mossos, a través de les càmeres de videovigilància, la van localitzar abans que ho pogués fer

Marc GarciaActualitzat

Història amb final feliç per a un músic que va perdre un fagot al metro de Barcelona. Els fets van passar a principis de mes i aquest dijous va poder recuperar l'instrument.

El músic, que prefereix no dir el seu nom, toca el fagot des dels vuit anys. La setmana passada tornava de València i anava molt carregat. A l'andana de Sants Estació de la línia 5 es va oblidar una de les motxilles, la del fagot.

"Quan vaig pujar al metro me'n vaig adonar i vaig tornar a l'andana. Però ja no hi era. Em va caure el món al damunt... em vull dedicar a la música i pel valor que té [uns 7.000 euros] era una pèrdua molt significativa."

Després de l'ensurt, el músic ha pogut recuperar l'instrument (3Cat)

De seguida en va fer difusió a les xarxes amb l'ajuda de familiars i amics. I va ser a través d'una de les piulades que uns treballadors de TMB van començar a estirar el fil.


Amb les càmeres de videovigilància del metro van poder trobar el moment de la badada i la persona que, uns minuts després i de bona fe, va agafar l'instrument per poder-lo tornar.

Va ser la Leyli Arévalo. Tornava de treballar i va veure una maleta a l'andana. Com que ja era tard i no va veure ningú en el punt de control de l'estació, es va emportar el fagot a casa.

"Vaig tenir una mica de por. Vaig obrir la maleta i vaig veure que no era una bomba i me la vaig emportar. No sabia el que era. El meu fill em va dir que era un fagot i el vam deixar a casa."

La Leyli ha pogut retornar el fagot al seu propietari al mateix lloc on l'havia perdut (3Cat)

Per feina i altres ocupacions, la Leyli va tenir el fagot a casa durant uns dies. Va intentar localitzar el propietari, però els papers que hi havia a dins de la maleta no li ho van posar fàcil.

Fins que els Mossos d'Esquadra, gràcies a la identificació que es va poder fer amb les càmeres de videovigilància, la van localitzar en una parada del metro. La van aturar, li van demanar per la maleta i la van poder recuperar.

El retorn del fagot s'ha fet en presència dels Mossos i de responsables de TMB (3Cat)

Aquest dijous, la Leyli ha pogut lliurar l'instrument al seu propietari en presència dels Mossos i de directius de TMB. Ho ha fet a la mateixa andana de Sants Estació on el músic se'l va deixar. El músic respira alleujat.

"M'alegro d'haver-lo trobat, ha estat un alleujament enorme."

El conseller delegat de TMB, Xavier Flores, destaca la importància de les càmeres de videovigilància al metro i bus per fer del transport públic "un espai segur que permet trobar objectes perduts com aquest".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut