La cascada de la muntanya Yuntai, el 2009 a la província de Henan, a la Xina (Wikipedia/Gary Todd)

L'engany de la cascada més alta de la Xina: una canonada garanteix que hi caigui aigua

Un escalador ho ha descobert i ha gravat un vídeo del famós i visitat salt d'aigua de la muntanya Yuntai que ha provocat una gran controvèrsia

RedaccióActualitzat

Amb 312 metres d'altura, la cascada de la muntanya Yuntai, a la província de Henan, té fama de ser la més alta de la Xina, i de fet, de tot Àsia, de manera que és una atracció turística de primer ordre.

Com a mínim fins aquest dimarts, quan un escalador que va pujar fins a dalt de tot va penjar a les xarxes socials xineses un vídeo en què es veu que l'aigua surt d'un tub amagat entre les roques:


"He fet una petita millora per l'estació seca"

Aquest vídeo, que ha tingut desenes de milions de reproduccions, ha aixecat una gran controvèrsia a la Xina, i han acusat els responsables del parc d'enganyar els turistes que hi van expressament per veure la cascada.

La resposta del govern de Henan ha estat enviar funcionaris per investigar-ho, mentre els responsables del parc s'han excusat dient que només fan servir la canonada quan no hi ha aigua i la cascada queda seca.

Ho han fet amb una publicació a internet escrita com si fos la mateixa cascada la que ho expliqués:

"Com a paisatge estacional, no puc garantir que estaré sempre en la meva millor forma quan vingueu a veure'm, i per això he fet una petita millora perquè durant l'estació seca també pugui conèixer els meus amics."


Més vídeos i més canonades

Però la polèmica no s'ha acabat aquí, perquè després s'han fet virals més vídeos: en un, gravat amb dron, es veuen diverses canonades d'on sortiria el gruix de l'aigua, i en un altre una canonada dissimulada que puja per la paret de pedra:



Té la màxima qualificació turística de la Xina

El parc de la muntanya Yuntai és una de les 66 atraccions naturals de la Xina qualificades per l'administració turística del país amb la màxima valoració, AAAAA.

Ara caldrà veure si després d'aquesta controvèrsia la bona fama d'aquest lloc es manté, o si perd la qualificació i també l'atenció preferent dels turistes que ha tingut en les últimes dècades.


El 2015 la muntanya Yuntai ja va ser objecte de polèmica quan es van trencar alguns plafons d'una passarel·la amb el terra de vidre construïda sobre un abisme de centenars de metres.

ARXIVAT A:
TurismeXina
Anar al contingut