L'empresari del cas de Begoña Gómez diu que van reunir-se a La Moncloa i es va trobar amb Sánchez

Juan Carlos Barrabés ha declarat aquest dilluns davant el jutjat de Madrid que investiga la dona del president del govern, mentre el PP acusa Sánchez d'utilitzar La Moncloa per fer negocis

RedaccióActualitzat

Novetats en la investigació que s'està fent a Begoña Gómez per possible corrupció en els negocis i tràfic d'influències. L'empresari Juan Carlos Barrabés ha reconegut que es va reunir amb la dona de Pedro Sánchez diversos cops a La Moncloa, i que en dues de les reunions també hi era el president del govern espanyol.

És el que destaquen les acusacions populars, Vox, Manos Limpias i Hazte Oír, entre d'altres, presents en la declaració de l'empresari com a testimoni i per videoconferencia davant del jutge que porta la causa, Juan Carlos Peinado. 

Ara aquestes acusacions, vinculades a l'extrema dreta, demanen al jutge que canviï a Barrabés la condició de testimoni per la d'investigat, per aquests contactes amb el president del govern espanyol.

Recordem que Barrabés, que va coincidir amb la dona de Sánchez en un màster de la Universitat Complutense de Madrid, va rebre en dos concursos públics el suport de Gómez, que aquest divendres està citada en el jutjat que porta la causa.


Van discutir assumptes "d'innovació"

Les reunions a les quals ha fet referència Barrabés s'haurien produït per discutir assumptes "d'innovació", i en una el president del govern espanyol es va haver d'absentar després de rebre una trucada telefònica, segons apunten les acusacions.

A més, aquestes mateixes fonts destaquen que l'empresari no ha estat capaç en la seva compareixença de precisar les dates de les trobades, però sí que ha recordat que també hi va participar el director general d'Assumptes Econòmics del Gabinet de la Presidència del govern, Manuel de la Rocha.

El PP acusa Sánchez d'utilitzar La Moncloa per fer negocis

Tot plegat li ha servit al PP per acusar Sánchez de mentir i per acusar-lo d'utilitzar La Moncloa per fer negocis. Els populars li demanen que doni explicacions urgentment

El portaveu del PP, Borja Sémper, ha assegurat que esperen "la compareixença de Pedro Sánchez per parlar-nos dels negocis que es forgen a La Moncloa":

"Per què ho va titllar d'amor quan volia dir corrupció? Per què una carta a la ciutadania desapareixent cinc dies? Per tapar les seves trobades, no ja només les de la seva dona, amb empresaris als quals s'afavoria en concursos públics. És un veritable escàndol!"

El portaveu del PP ha acusat Sánchez de mentir (Europa Press/Alejandro Martínez Vélez)

El PSOE veu normal que Sánchez es reuneixi amb empresaris

La resposta del PSOE, per ara, és que no hi ha res fora del normal i que el president del govern espanyol saluda i es reuneix amb empresaris de manera habitual.

"Si a algú li sembla malament que el president d'un país tingui reunions amb empresaris, amb el col·lectiu cultural, amb institucions... doncs no seria un país seriós com és Espanya", ha dit la portaveu del PSOE, Esther Peña:

"Deixem ja aquestes banalitats. No hi ha res de res. Tampoc quan el senyor Barrabés ha format part de qualsevol altra mena de reunió, afavorida fins i tot per altres partits polítics."

La portaveu del PSOE, Esther Peña, en roda de premsa (EFE/Eva Ercolnaese) (EFE/Eva Ercolnaese)

Els socialistes, que han definit Barrabés com un dels empresaris més importants en el seu sector, han assenyalat que va participar en un Congrés del PP el 2019, mentre Pablo Casado estava al capdavant del partit.

Apunten, a més, que l'empresari ha rebut contractes d'administracions del PP, en concret un de l'Ajuntament de Madrid per valor d'1,6 milions d'euros.

Des del PSOE acusen la dreta de fer servir el cas com una arma llancívola i resolen que Gómez va acudir a les reunions senzillament perquè ella i Barrabés es coneixien en tenir una càtedra junts a la Universitat Complutense.

Els socialistes acusen la dreta de fer servir el cas com una arma llancívola (EFE/Mariscal)

La denúncia de Manos Limpias

Cal recordar que el jutge tenia pendent l'interrogatori de Barrabés després que la denúncia de Manos Limpias assenyalés que Begoña Gómez s'havia valgut del seu "estatus personal" com a esposa de Pedro Sánchez per recomanar empresaris que es presentaven a licitacions públiques.

Des de l'organització d'extrema dreta asseguraven que un dels empresaris "beneficiats per aquestes recomanacions o avals" de Gómez era Barrabés, i que se li haurien adjudicat licitacions públiques per valor de 10 milions d'euros.

"Aquest empresari va muntar el Màster de Transformació Social Competitiva de la denunciada", sostenia l'acusació, que afegia que la càtedra de Begoña Gómez el va fitxar, a més, com a professor associat.

A l'inici de la instrucció, Manos Limpias va haver d'admetre que no sabia si les acusacions en què va basar la seva denúncia eren certes.

Entre les acusacions populars també hi ha una entitat liderada pel youtuber Aitor Guisasola, que sosté que Begoña Gómez és una transsexual.

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialPPPSOEPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut