Cottonwood, EUA

L'emotiva reacció d'un noi daltònic quan veu el món en color

Ho han fet possible unes ulleres que li han permès posar color al que fins ara havia estat una escala de grisos

RedaccióActualitzat

Jonathan Jones, de 12 anys, té una forma de daltonisme severa que no li permet distingir els colors. Durant una classe sobre el daltonisme, el professor, també afectat per aquest dèficit visual, li fa posar unes ulleres especials. De cop, el món canvia per a ell: està ple de color.

I quina és la seva reacció? Primer, recorre la classe amb un somriure d'orella a orella, però de seguida s'ha de treure les ulleres perquè no pot evitar les llàgrimes d'emoció. El professor corre a abraçar-lo i també ho fa la seva mare, que assistia a la classe. Després, el Jonathan continua explorant l'habitació amb les ulleres. Una taula periòdica amb tot el color, les pintures a la paret, els companys...

Tot això passava dijous a Cottonwood, a Minnesota, als Estats Units, d'on és el nen. El seu germà gran ho va gravar tot i va penjar el vídeo a Twitter. Les imatges ja han viatjat per tot el món.

 

 

Les ulleres costen uns 320 euros. Com era d'esperar, la mare, Carole Jones, va comprar-les per al seu fill. Però va decidir fer més: recaptar fons a través de GoFundMe per ajudar altres nens amb aquest tipus de daltonisme que no es puguin pagar les ulleres. Ja han aconseguit més de 14.000 euros.

Estudis de la Universitat de Granada sobre les ulleres

L'efectivitat d'aquests tipus d'ulleres ha estat qüestionada per alguns científics. Científics del Departament d'Òptica de la Facultat de Ciències de la Universitat de Granada tenen una línia d'investigació sobre ulleres que es comercialitzen per millorar la visió de les persones amb daltonisme.

Han estudiat els models Cx-65 d'EnChroma i O2 Amp Oxy-Iso de VINO i han arribat a la conclusió que no milloren la visió del color per als daltònics i que fan un efecte semblant al de les ulleres que utilitzen els caçadors. Creuen que la publicitat d'aquestes ulleres pot generar falses esperances de veure colors nous o corregir el daltonisme.

Daltonisme

El daltonisme -que s'anomena així pel científic britànic John Dalton, que el tenia- és un defecte genètic que impedeix veure bé els colors, sobretot el vermell i el verd. El cas més greu és l'acromatòpsia, que només permet distingir entre una escala de grisos.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut