
L'educació a examen: en marxa les proves de competències bàsiques a primària i secundària
Els resultats no afectaran l'expedient acadèmic dels alumnes, però serviran per valorar l'impacte de les mesures aplicades els darrers anys per contrarestar els mals resultats de l'últim l'informe PISA
Prop de 167.000 alumnes de sisè de primària i quart d'ESO fan les proves de competències bàsiques aquesta setmana. Les proves serviran per veure si es consolida la tendència a la millora del nivell de l'alumnat que ja es va registrar a les proves del curs passat.
Els primers a examinar-se són els més petits, els més de 78.000 alumnes de sisè de primària, que faran els exàmens repartits en tres dies, des de dilluns i fins dimecres. Dijous i divendres serà el torn dels més de 88.000 alumnes que aquest any acaben la secundària obligatòria.
Els alumnes fan un total de cinc exàmens, tres de llengua: català, castellà i anglès; matemàtiques i medi natural en el cas de primària o ciències i tecnologia en el cas de secundària. La puntuació és sobre 100 i s'ha de treure un 70 perquè es consideri que la competència està assolida.
Tendència a la millora en els resultats
Les proves d'aquest any han de permetre veure si els resultats globals continuen remuntant després de tocar fons el 2022 i dels mals resultats de l'informe PISA.
També si els resultats en català a quart d'ESO milloren, després que el curs passat es va registrar la nota més baixa, o si es manté la tendència històrica en matemàtiques a secundària, on els alumnes sempre han registrat una competència baixa.

També serviran per comprovar si milloren els resultats en llengua anglesa, tant a sisè de primària com a quart d'ESO, on el curs passat van baixar.
Quin és l'objectiu de les proves?
Les proves avaluen les competències i coneixements bàsics que han d'haver adquirit els estudiants a final d'etapa i permeten saber en quin punt han acabat cadascun d'ells, però no afecten el seu expedient acadèmic.
Les organitza el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya i permeten als centres veure quines són les àrees que han de reforçar.
- ARXIVAT A:
- Educació