Marine Le Pen ha arribat diverses vegades a la segona volta de les presidencials franceses

Le Pen diu que Puigdemont "humilia" França: "Si guanyem, aquesta situació no durarà gaire"

La líder del partit d'extrema dreta francès afirma que és "una situació vergonyosa" i "un cop més" evidencia que el país "serveix de lloc de referència per als criminals"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

Marine Le Pen, líder del partit d'extrema dreta francès Agrupació Nacional ha dit que si guanya les pròximes eleccions al país impedirà que Carles Puigdemont continuï establert a la Catalunya Nord.

Ho ha dit en una entrevista que publica aquest dilluns "El Periódico de Catalunya", en què afirma que el fet que Puigdemont hagi establert la seva base a França és "una situació vergonyosa" que "humilia França":

"Puc dir-li que si guanyem les eleccions, aquesta situació no durarà gaire, serem implacables amb tots els que ataquin les institucions legítimes del seu país, sobretot si són països amics i socis."

Le Pen ha afegit que l'establiment de Puigdemont a la Catalunya Nord és humiliant per a França perquè, "un cop més" evidencia que el país "serveix de lloc de referència per als criminals".

Recordem que Agrupació Nacional va guanyar les eleccions europees a França amb més del 30% dels vots. Això va motivar que el president Emmanuel Macron dissolgués l'Assemblea Nacional i convoqués eleccions legislatives, que se celebraran el 30 de juny en primera volta i el 7 de juliol en segona volta.

La resposta de Puigdemont no s'ha fet esperar i ha arribat en forma de tuit, en què explica que les declaracions de Le Pen l'han enganxat justament a París: "No només hi penso tornar sinó que plantaré cara a tots els intents d'aplicar lleis franquistes que impedeixen la llibertat de moviments als ciutadans europeus".

Instal·lat al Vallespir des de Setmana Santa

El líder de Junts+, Carles Puigdemont, es va instal·lar a la Catalunya Nord, concretament a la comarca del Vallespir, pels volts de Setmana Santa, una decisió que es va fer pública el 5 d'abril.

Llavors ja feia setmanes que s'havia proposat per liderar la llista del seu partit per les eleccions al Parlament del 12M i havia anunciat que tornaria a Catalunya per a la investidura del nou president, fos qui fos.

Tot plegat va comportar abandonar la residència de Waterloo, a Bèlgica, on havia estat des del 2018, tot i que els últims anys ha entrat a França regularment.

Ho ha fet, sobretot, per assistir a les sessions del Parlament Europeu a Estrasburg, però ara no té la protecció jurídica que comporta ser europarlamentari.

Puigdemont, en el míting final de campanya de les europees a Cotlliure (Europa Press)

Contra la Unió Europea

L'article d'aquest dilluns a El Periódico és la segona part d'una entrevista que la líder d'Agrupació Nacional ha respost per escrit a aquest mitjà, i en la qual defensa un projecte alternatiu a la Unió Europea.

Segons diu, l'alternativa podria dir-se "Aliança Europea de Nacions", i afirma que el projecte és necessari perquè la UE és "tòxica" i "un perill per a totes les nostres nacions":

"Es tracta d'una manera particular de cooperació continental que durant diverses dècades ha demostrat reportar poc benefici a les nostres economies i els nostres països."

 

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont França Marine Le Pen
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut