L'atur puja en 8.700 persones, però el total d'aturats és el més baix en un agost des del 2007

L'atur no dona treva a l'estiu i torna a pujar per la finalització dels contractes de temporada amb una pujada superior a la registrada l'agost de l'any passat

RedaccióActualitzat

Amb la fi de l'agost, molts contractes turístics s'acaben i això acaba traslladant-se a les dades de l'atur, que, com és habitual, han tornat a pujar aquest mes d'agost.

Catalunya tanca el mes amb 335.990 persones inscrites a les llistes de l'atur, 8.707 més que a finals de juliol, i és la comunitat on més ha pujat.

La pujada és superior a la registrada l'agost de l'any passat, quan l'augment de parats va ser de poc més de 7.500.

Tanmateix, el nombre total d'aturats és el més baix de tota la història per un mes d'agost des del 2007, abans que esclatés la crisi immobiliària.

Pel que fa al conjunt d'Espanya, l'atur registrat augmenta en 21.884 persones, l'increment més baix en un mes d'agost des del 2016, deixant de banda el 2021 pels efectes de la pandèmia. I el nombre total de persones inscrites puja a les 2.572.121, la xifra més baixa en un agost des del 2008.


Sectors econòmics

Pel que fa als sectors, l'atur augmenta a Catalunya en tots els sectors, tot i que és als serveis on es concentra l'increment més gran: 7.900 parats provenen d'aquest sector. Ja a més distància, augmenta també l'atur en la construcció (més de 687) i en la indústria (més de 637). A l'agricultura l'agost deixa 5 parats més. 


L'afiliació cau

Si ens fixem en l'afiliació, Catalunya és la comunitat que perd més afiliats a l'agost, més de 64.000, deixant el nombre total de cotitzants en els 3,7 milions.

Amb tot, aquesta xifra de cotitzants és la més elevada mai registrada en un mes d'agost de tota la sèrie històrica que arriba fins al 2007.  

Al conjunt de l'estat, l'afiliació mitjana també cau. Amb 193.700 afiliats menys, es tracta d'una caiguda superior a la que es produïa al mateix període de l'any passat. Amb tot, el nombre total de cotitzants es manté per cinquè mes consecutiu per sobre dels 21 milions.


 

 

 

ARXIVAT A:
Atur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut