Un cambrer serveix dues clientes en una terrassa d'un bar
L'atur puja en 2.300 persones al juliol a Catalunya i l'ocupació continua en màxims (David Zorrakino /Europa Press)

L'ocupació a Catalunya supera el màxim històric malgrat el repunt de l'atur al juliol

Segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social, el juliol ha estat el mes amb menys atur a Espanya des del setembre del 2008

RedaccióActualitzat

A l'equador de l'estiu i en plena temporada turística, repunta l'atur al juliol. El nombre de persones registrades a l'atur ha augmentat a Catalunya en 2.317, principalment pel que fa al sector dels serveis, respecte al mes passat

L'acomiadament de monitors de lleure educatiu a finals de curs escolar seria un dels factors que ha allargat la llista de persones sense feina aquest juliol. És un fet que ve d'anys anteriors i que a mitjans de setembre, amb l'inici del nou curs, s'acosuma a resoldre amb noves contractacions. 

En xifres absolutes, Catalunya és la comunitat amb més nous aturats, malgrat que no és la que més creix. Tot i el creixement de la xifra d'aturats, és el millor resultat al més de juliol des últims setze anys. En total, n'hi ha 327.000.

Tanmateix, l'ocupació es manté a l'alça. S'han continuat generant noves afiliacions a la Seguretat Social i a Catalunya continua en màxims històrics, tot i que la pujada no ha estat tan forta, tenint en compte la dinàmica anual.

Malgrat la millora, el ritme de creixement de l'afiliació s'alenteix. Hi ha 3.836.076 afiliats, una xifra que ha crescut en 3.363 persones més que el juny.

A Espanya, després de 51 mesos consecutius de creixement de l'ocupació, al mes de juliol hi ha hagut 21.383.106 persones afiliades, 9.783 menys que el més anterior.

Un descens que trenca la ratxa creixent i que podria atribuir-se a la caiguda temporal de l'ocupació en el sector agrícola. Les comunitats més afectades per aquesta tendència han estat Madrid i Andalusia
 

Un juliol de rècord a Espanya

Aquest juliol, ha estat el mes amb menys atur a Espanya des del setembre del 2008. Segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social, l'atur estatal ha tornat a baixar, per sisè mes consecutiu aquest any.

Ho ha fet en 10.830 persones i se situa en 2,5 milions de persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació Estatal.

 

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut