L'ONU verifica 516 morts fins ara a la guerra, però només Mariúpol en compta 1.170

Les Nacions Unides han indicat que tenen verificades 1.424 víctimes civils a Ucraïna des que Rússia va començar els atacs, el 24 de febrer. Són 516 morts, entre els quals 37 menors, i 908 ferits, tot i que l'Oficina pels Drets Humans ha admès que les xifres reals són "considerablement superiors".

De les víctimes mortals, 111 es van confirmar a les regions de Donetsk i Lugansk, les repúbliques autoproclamades a l'est del país, i la resta en zones controlades pel govern ucraïnès quan hi va haver les defuncions, com ara Kíiv, Odessa, Sumi o Kherson, aquesta última, la primera ciutat a caure en mans dels russos. 

Bona part de les víctimes ho han estat per atacs aeris, amb bombardejos i míssils. Mariúpol, Izíum i Volnovakha són alguns dels llocs on s'han comptabilitzat defuncions en les últimes hores.

Només a Mariúpol, precisament, des de l'inici de la guerra el nombre de víctimes mortals civils s'eleva a 1.170, segons el govern municipal. "Com a mínim 1.170 persones han mort i a 47 les han enterrat en una fossa comuna avui", ha indicat un tinent d'alcaldia. 

Imatges aèries mostren destrucció i tancs a Mariúpol (Reuters/Joint Forces Operation)

Aquest dimecres diversos atacs aeris a la ciutat han impactat contra un hospital infantil i han atrapat sota la runa diverses persones, entre les quals menors, segons les autoritats ucraïneses. 

La gent resisteix a la ciutat sense aigua, calefacció, electricitat i gas i, segons aquest càrrec local, fonen neu per tenir aigua per beure.

El dret internacional considera crims de guerra els atacs militars indiscriminats contra objectius civils com edificis residencials, escoles o centres sanitaris. 

La setmana passada, el Consell de Drets Humans de l'ONU va aprovar una resolució per crear una comissió d'investigació de les possibles violacions d'aquest dret comeses per Rússia a Ucraïna. 

Anar al contingut