L'èxode europeu més gran en 75 anys: 1,7 milions de refugiats des de l'esclat de la guerra

L'Agència de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) ja xifra en 1,7 milions les persones que s'han refugiat en països veïns d'Ucraïna des que es va iniciar la invasió russa, el 24 de febrer

Polònia és el país que més persones ha acollit, amb 855.000, seguit per Hongria (169.000), Eslovàquia (113.900), Moldàvia (84.000) i Romania (71.000). A Catalunya, es calcula que ja hi hauria un miler de refugiats.

Segons ACNUR, almenys un milió de persones s'han vist obligades a fer desplaçaments interns i la previsió és que quatre milions de persones podrien fugir a altres països.

Tal com ha explicat l'equip de TV3 a Przemyśl, ciutat del sud-est de Polònia, a l'estació central de tren l'arribada de persones que fugen és constant.

Però aquest no és l'únic punt d'acollida. També s'ha habilitat un centre comercial per rebre refugiats, que està desbordat. Allà hi arriben autobusos de la frontera i els ciutadans es registren per dir on volen anar.

Quan arriben a territori polonès, toca esperar, en alguns casos, fins a dos dies per trobar un mitjà de transport per desplaçar-se a diferents punts d'Europa.

 

Anar al contingut