L'artista Damien Hirst, aquest dimarts cremant obres de la sèrie "The Currency" a Londres (Reuters)

L'artista Damien Hirst crema en directe milers d'obres per vendre-les només com a NFT

Són dibuixos d'una sèrie que ha anomenat "The currency" i dels quals ha venut la meitat en paper i la meitat en format digital

L'artista plàstic anglès Damien Hirst ha cremat aquesta setmana milers d'obres de la sèrie "The currency", 10.000 dibuixos amb punts de colors que ha venut des del juliol del 2021.

Ho va anunciar aquest dilluns a Instagram i l'endemà mateix va convocar la gent per començar la crema en directe, amb un miler d'obres que ha venut com a NFT.

L'artista va donar l'opció als compradors d'endur-se-les en format físic o en format digital, i la crema és el procés final perquè aquest format tingui tot el valor:

"Molta gent es pensa que estic cremant milions de dòlars d'art, però no: el que faig és completar la transformació d'aquestes obres d'art físiques en NFT cremant les versions físiques."
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damien Hirst (@damienhirst)

 

5.149 en paper i 4.851 en NFT

Segons la galeria d'art Newport Street de Londres, on s'ha exposat la sèrie i on s'ha fet la performance, s'han venut 5.149 dibuixos físics i 4.851 en NFT. Per tant, gairebé la meitat dels compradors han optat per la versió digital.

L'artista Damien Hirst aquest dimarts amb una obra de la sèrie "The currency" a Londres (Reuters)

Preguntat per com havia viscut el fet de cremar els dibuixos, Hirst ha dit que s'ha sentit "bé"; de fet, "millor" del que s'esperava.

A més de cremar els dibuixos físics, Hirst també s'ha compromès a destruir els NFT de les obres que s'han venut en paper, de manera que només quedarà una versió de cada treball.

Consolida una mica més els NFT

Hirst va fer aquesta sèrie el 2016 amb pintura d'esmalt sobre paper fet a mà, cadascuna numerada, titulada i signada, i quan es tanqui l'exposició a la Newport Street, a finals d'octubre, s'hauran cremat totes les venudes com a NFT.

Unes quantes de les 10.000 obres de la sèrie "The currency", de Damien Hirst, cremant-se aquest dimarts a Londres (Reuters)

Amb aquesta performance, Hirst fa un pas més en la consolidació en el món de l'art del format digital NFT, que garanteix obres digitals úniques i impossibles de copiar amb la tecnologia blockchain, la mateixa amb què funcionen les criptomonedes.

De fet, amb el nom de la sèrie de dibuixos "The currency" (La moneda), i també el mateix contingut, sembla que ha volgut jugar amb aquest paral·lelisme amb els diners en paper i els diners en format digital.

L'artista viu més cotitzat

Aquest artista, que va néixer a Bristol fa 57 anys, és un dels integrants dels anomenats "young british artists" (joves artistes britànics), grup informal que va dominar l'art del país la dècada del 1990.

Conegut sobretot per les obres dedicades a la mort, com les de la sèrie "Història natural" d'animals morts, és un artista amb molt d'èxit. De fet, ha estat considerat diverses vegades com l'artista viu més ben pagat, amb diverses obres venudes per xifres superiors als 10 milions d'euros.

El 2007 una obra emblemàtica seva, "Per l'amor de Déu", una calavera humana fosa en platí i incrustada amb milers de diamants, es va vendre per 74 milions d'euros.

Unes quantes de les 10.000 obres de la sèrie "The currency", de Damien Hirst, cremant-se aquest dimarts a Londres (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut