Al Disseny Hub de Barcelona es pot veure una exposició de 70 obres de l'artista (ACN)

L'art urbà de TvBoy entra als museus: "El que faig no és delinqüència; és regalar art"

Del 5 de juliol a l'11 de setembre, l'artista fa la seva primera exposició en un museu al Disseny Hub de Barcelona
Redacció Actualitzat
TEMA:
Art

Salvatore Benintende, més conegut com TvBoy, és un dels artistes més destacats del moviment de l'Urban Art contemporani. Es fa dir així perquè és de la generació que mirava la televisió sense mòbils. És originari de Palerm, fa 18 anys que viu a Barcelona i l'anomenen el "Banksy catalanoitalià".

Tot just aquesta última setmana ha exposat la seva última obra, i ho ha fet, com és habitual, d'una forma poc convencional.

L'artista s'ha colat a la Galeria d'Art Modern de Glasgow, on Banksy fa la seva primera exposició oficial, i hi ha penjat una imatge de Braveheart amb la bandera europea. A dins i a fora.

"Banksy és el Picasso de l'street art i sempre serà el número u, però jo tampoc vull ser el número dos."

 

Les seves obres, ara al museu

Té més de dos milers de murals als carrers d'arreu, i ara ha decidit entrar al museu. Del 5 de juliol a l'11 de setembre, l'artista fa la seva primera exposició en un museu al Disseny Hub de Barcelona.

"El que faig no és un acte de delinqüència. El reconeixement del museu també m'ajuda a fer entendre que l'street art és un gènere important dins de l'art contemporani."

Es poden veure fins a 70 obres de l'artista, totes elles centrades en els quatre grans temes que la caracteritzen: l'amor, el poder, els herois i la història de l'art.

TvBoy, pintant una de les seves obres a Barcelona (CCMA)

Art urbà provocador

Pintures originals sobre tela, instal·lacions o fotografies acabades a mà. Un art crític amb les imposicions polítiques, amb petons per apropar els qui estan més allunyats i amb protagonistes coneguts i reconeguts. 

És un dels exponents internacionals del moviment de l'Street Art Neo Pop i un dels artistes més destacats de la seva generació conegut pel seu art provocador i contemporani, que es fixa en les diferents realitats i els fenòmens socials d'avui dia.

Algunes de les seves obres més famoses ja han vist la llum anteriorment als carrers de Barcelona, com el mural d'Alèxia Putellas, que va pintar per empoderar les noies i que ha patit diversos actes vandàlics, o els petons entre Rajoy i Puigdemont o entre Messi i Cristiano Ronaldo.

ARXIVAT A:
Viral Art Museus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut