L'accident va passar al ranxo Creek, a prop de Santa Fe, a Nou Mèxic

L'armera de la pel·li de Baldwin on va morir Hutchins tenia ressaca, segons els fiscals

Continua la investigació sobre la mort de la directora de fotografia en el rodatge de "Rust", i l'actor i productor podria tornar a ser acusat d'homicidi involuntari

Els fiscals que investiguen la mort de Halyna Hutchins, la directora de fotografia de "Rust", han assenyalat com a principal responsable Hannah Gutierrez-Reed, l'armera de la pel·lícula.

L'acusació arriba dos mesos després que retiressin els càrrecs d'homicidi involuntari contra Alec Baldwin, protagonista i productor de "Rust", que va ser qui va disparar el tret que va matar Hutchins.


Bevia molt i fumava marihuana

Segons han afirmat els fiscals del cas, Kari Morrissey i Jason Lewis, els testimonis van declarar que Gutierrez-Reed, que també era responsable dels protocols de seguretat, bevia molt i fumava marihuana a les nits durant el rodatge:

"És probable que l'acusada estigués de ressaca quan va posar una bala real en una pistola que sabia que utilitzaria un actor."

Els fiscals han afegit que es van trobar quatre carcasses buides de bales reals a la bossa d'armes de Gutierrez-Reed similars a les que es van trobar al set de rodatge a Nou Mèxic.

Alec Baldwin, durant el rodatge de 'Rust'
Alec Baldwin durant el rodatge de "Rust" (Europa Press)

Baldwin pot tornar a ser acusat

Morrisey i Lewis ho van dir divendres 9 de juny al jutjat i davant del jurat, i la premsa dels Estats Units ho ha explicat aquest dimecres, també que Baldwin encara pot tornar a ser acusat.

En concret, els fiscals van dir que es continua investigant la pistola, que Baldwin va assegurar que no havia arribat a prémer el gallet i que es va disparar sola:

"Si es determina que l'arma no va funcionar malament, es presentaran càrrecs contra el senyor Baldwin."

Els fiscals van afegir que presentaran l'informe definitiu com a molt tard a principis d'agost.

L'advocat de Gutierrez-Reed denuncia "tàctiques de difamació"

L'advocat de Gutierrez-Reed, Jason Bowles, ha dit que la responsable de les armes en el rodatge es declarà innocent, i ha acusat els fiscals de mala praxi:

"La fiscalia ha treballat tan malament i el cas és tan dèbil que ara està recorrent a tàctiques de difamació per contaminar encara més el jurat."

En declaracions recollides per la cadena CNN, Bowles ha afirmat que la mala praxi dels fiscals va començar al principi de la investigació i que "ha infectat l'acusació en tot moment".

En el rodatge de 'Rust' va morir d'un tret fortuït la directora de fotografia Halyna Hutchins
En el rodatge de "Rust" va morir d'un tret fortuït la directora de fotografia Halyna Hutchins (Reuters/Kevin Mohatt)

Rodatge reprès un any i mig després

Durant la investigació es va apuntar que membres del rodatge havien fet servir les pistoles per fer pràctiques de tir real en els descansos, però la fiscalia no ho ha confirmat mai.

La mort de Hutchins, l'octubre del 2021, va aturar el rodatge de la pel·lícula a Nou Mèxic, i un any i mig després es va reprendre a 1.700 quilòmetres i en un altre estat, a Montana.

Entremig hi va haver una demanda del vidu, Matthew Hutchins, contra Baldwin i un acord extrajudicial perquè la retirés que va convertir-lo en productor executiu del projecte.

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinema
Anar al contingut