L'Arbre de Maig, a punt de desplomar-se sobre el públic a Cornellà del Terri
L'Arbre de Maig, a punt de desplomar-se sobre el públic a Cornellà del Terri
Cornellà de Terri

L'Arbre de Maig, a punt de desplomar-se sobre el públic a Cornellà del Terri

Els homes que el tallaven han aconseguit desviar-lo cap al centre de la plaça

RedaccióActualitzat

A Cornellà del Terri, la Setmana Santa coincideix amb la festa major i aquest migdia s'ha celebrat la tradicional tallada de l'Arbre de Maig. Els assistents a l'acte, que es fa a la plaça del Maig, han tingut un fort ensurt que hagués pogut acabar amb tragèdia.

 

 

Quan han serrat el tronc, que durant un any ha presidit la plaça, aquest ha estat a punt de desplomar-se sobre el públic que contemplava la caiguda. A pesar que l'arbre s'ha inclinat sobre la gent, els homes que el tallaven han aconseguit desviar-lo cap al centre de la plaça i no hi han hagut ferits. Segons l'alcalde, Salvador Coll, el fort vent d'avui podria haver contribuït en aquest incident:

 

Després de l'ensurt, els veïns de Cornellà del Terri han marxat al bosc a escollir i tallar el nou Arbre de Maig, un dels més alts de la zona.

Nou tronc

Dilluns al migdia, se'n farà la plantada. El tronc està guarnit amb un plomall de pi al capdamunt i amb moltes banyes i corns. Els veïns, a força de braços, amb cordes i escales, aixequeran el magnífic Arbre de Maig, d'on oneja la senyera catalana. L'arbre estarà dempeus fins al Divendres Sant de l'any vinent.

Festa d'interès nacional

La festa de l'Arbre de Maig i el satíric Ball del Cornut són festa tradicional d'interès nacional des del 1999. La festa, que té els seus orígens al segle XIV, es va recuperar l'any 1977.

La plantada de l'arbre és un cant a la fertilitat i el Ball del Cornut, que es fa al voltant del tronc acabat de plantar, celebra la fi del dret de cuixa que exercia el senyor feudal sobre les noies de la població.

A més de Cornellà del Terri, hi ha altres poblacions a Catalunya que, seguint la tradició, fan la plantada de l'Arbre de Maig com, per exemple, Igualada, Folgueroles, Dosrius i Palouet.

Anar al contingut