Un grup de dones a Riad, la capital de l'Aràbia Saudita (REUTERS/Ahmed Yosri)
Un grup de dones a Riad, la capital de l'Aràbia Saudita (REUTERS/Ahmed Yosri)

L'Aràbia Saudita prohibeix a les dones visitar la tomba de Mahoma

Les dones no tenen autorització per entrar als cementiris a l'Aràbia Saudita, però fins ara hi havia certa "indulgència" amb el cas de la tomba del profeta

El govern de l'Aràbia Saudita impedirà que les dones puguin accedir a la tomba de Mahoma, un dels espais més visitats pels musulmans a la ciutat sagrada de Medina.

El Ministeri de Pelegrinatge saudita ha informat que l'aplicació mòbil amb la qual es gestionaven les reserves per entrar als llocs sagrats de la Meca i Medina ja no permetrà fer reserves a les dones per visitar el lloc on està enterrat el profeta.

L'aplicació per reservar les entrades als llocs sagrats (la gran mesquita de la Meca i la mesquita de Medina, on està enterrat Mahoma) es va començar a fer servir arran de la pandèmia de la covid. Amb la reserva es descarrega un codi QR personal que dona accés al recinte.

A l'Aràbia Saudita, les dones no tenen autorització per visitar els cementiris, però hi havia certa "indulgència" en el cas de la tomba del profeta Mahoma. Ara, les autoritats han decidit que les dones no hi han d'accedir i només podran demanar un permís especial per visitar Al Rawda, el pati de la mesquita.

Dues dones passegen pel centre comercial de Riad (REUTERS/Ahmed Yosri)

 

El sepulcre de Mahoma està a l'interior de la mesquita que el profeta va construir a la seva arribada Medina l'any 622. Els musulmans ho consideren un lloc sagrat tot i que la seva visita no forma part del ritual del "hach" o pelegrinatge major que és obligatori un cop l'any per a tots els musulmans que s'ho puguin permetre.

Aquesta nova prohibició imposada a les dones a l'Aràbia Saudita contrasta amb les tímides relaxacions de les limitacions dels drets humans que havia fet el país del golf Pèrsic en un intent de presentar-se al món com un país modern.

 

 

 

ARXIVAT A:
Igualtat de gènereAràbia Saudita
Anar al contingut