El príncep saudita Mohamed bin Salman en una recepció diplomàtica
El príncep saudita Mohamed bin Salman en una recepció diplomàtica

L'Aràbia Saudita executa en un dia 81 persones condemnades a mort

Entre els sentenciats hi ha membres d'Estat Islàmic, houthis del Iemen i altres acusats de delictes que l'Aràbia Saudita castiga amb la pena de mort

A l'Aràbia Saudita s'han executat aquest dissabte 81 persones condemnades a mort per delictes relacionats amb el terrorisme. Entre els sentenciats hi ha membres d'Estat Islàmic i també houthis seguidors del grup insurgent xiïta zaidita del Iemen.

La majoria dels sentenciats, 73, són saudites, també hi ha set iemenites i un sirià. Segons l'agència oficial de notícies saudita, tots ells "van ser condemnats per cometre múltiples crims". Els últims anys, l'Aràbia Saudita ha estat escenari de diversos atemptats mortals perpetrats per Estat Islàmic.

Entre els delictes pels quals se'ls ha condemnat a mort hi ha l'atac a edificis de culte, governamentals o instal·lacions vitals per a l'economia del país, segrest de persones, tortura, violació, atracament o contraban d'armes.

Les 81 execucions que s'han fet aquest dissabte superen el nombre total d'execucions que es van fer a l'Aràbia Saudita l'any 2021.

Segons l'agència estatal saudita SPA, tots els condemnats van ser jutjats en tribunals supervisats per un total de 13 jutges i les seves penes ratificades per tribunals d'apel·lació. S'assegura que tots ells van tenir accés a un advocat i es van garantir tots els seus drets durant el procés judicial.

Però diverses organitzacions de drets humans critiquen que sovint els judicis a l'Aràbia Saudita es fan sense respectar les mínimes garanties que marquen els estàndards dels tribunals internacionals. A més, denuncien que molts dels condemnats per terrorisme a l'Aràbia Saudita són, en realitat, dissidents polítics.

 

ARXIVAT A:
Aràbia SauditaPena de mort
Anar al contingut