L'any de l'"aturada indefinida", un concepte de moda entre els grups musicals

Fer una "aturada indefinida" està de moda entre els grups musicals: aquest 2023 l'han anunciat Manel, Love of Lesbian, Zoo, Cesk freixas, Doctor Prats i Stay Homas, entre d'altres

RedaccióActualitzat

Aturada momentània, comiat provisional, adeu temporal... S'anomenin com s'anomenin, aquest ha estat el concepte de moda el 2023 entre els artistes i els grups musicals.

Manel, Love of Lesbian, Cesk Freixas, Xavi Sarrià i Doctor Prats, entre d'altres, han anunciat que paren màquines per recarregar bateries. 

Uns dels últims a sumar-s'hi, els Stay Homas. Han anunciat que plegaran, de manera indefinida, però serà el 2025, i després d'una gira de concerts, cosa que ha provocat algunes crítiques a les xarxes socials.

En aquest cas, les crítiques va arribar fins i tot de companys de professió. Mazoni --que també està en aturada indefinida-- va reaccionar amb un tuit a la notícia dels Stay Homas: "M'ajudeu a trobar una definició alternativa a 'aturada indefinida' per separar-me de la gent que diu que la necessita però ho farà el 2025 prèvia gira i disc clinc clinc clinc?".

En el passat, altres grups com Els Catarres o Lax'n Busto ja havien anunciat aturades temporals. En molts casos les pauses han acabat sent curtes i hi ha qui hi veu una estratègia comercial.

I és que moltes són les veus que ho veuen tot plegat com una gran eina de màrqueting: com més incertesa de tornar a veure un grup, més interès a comprar entrades per als seus concerts.


Retorns indefinits

Però no només les aturades són indefinides. També ho estan sent alguns retorns cèlebres, que s'estan allargant més del previst inicialment. És el cas de Sopa de Cabra o Antònia Font.

També Oques Grasses tornen el 2024 amb un nou disc.

I Gossos, que han anunciat gira de cara a l'any que ve. Ho han fet, però, amb dates limitades, per evitar suspicàcies: "Volem ser molt honestos amb tothom. Si fem deu concerts són deu concerts".


Adeus que no ho acaben de ser del tot i d'altres tallats per la pandèmia

Si parlem de llargs adeus, un cas paradigmàtic: el de Lluís Llach, que encara ha seguit pujant als escenaris de manera esporàdica després d'acomiadar-se el 2007.

I en aquesta llarga llista de comiats, Txarango van posar punt final a la seva carrera el 2021 sense poder fer una última gira per culpa de la pandèmia.

Sí que va poder fer el comiat com deu mana, en canvi, un altre nom il·lustre, Joan Manuel Serrat, després de sis dècades de trajectòria. Va ser, però el 2022, abans de l'arribada d'aquesta moda de vendre com a aturades indefinides el que simplement és el temps necessari per crear un nou disc.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut