L'Ànnia i la Martina omplen d'estels l'hospital infantil Vall d'Hebron

Les dues nenes, pacients amb càncer de l'hospital, han animat la seva escola a fer 8.000 estels per a aquest Nadal
Actualitzat
TEMA:
Càncer

L'Ànnia, de 7 anys, i la Martina, de 10, són pacients oncològiques del Vall d'Hebron i han engrescat tota una escola a decorar l'hospital infantil amb 8.000 estels com els del quadre "Nit estelada", de Vincent van Gogh. L'Ànnia és la protagonista d'un dels espots de Nadal de TV3, basat en la seva història.

Tots els alumnes de l'escola de les nenes, la Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia de Barcelona, han participat en la iniciativa, des de P3 fins a sisè de primària.

L'hospital ja té els milers d'estels de diferents mides, alguns de platejats i altres pintats, fets amb cartolina, per guarnir l'hospital aquest Nadal.

"Gràcies a la humanització dels espais fem més amable l'estada dels infants i adolescents amb càncer i millorem el seu benestar emocional", diu Esther Diaz, infermera supervisora del Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques.

Celebrar el Nadal "els serveix per oblidar per moments que estan en un hospital rebent tractament i els dona experiències positives", afegeix la infermera Maria Ángeles Aceituno, responsable de l'Hospitalització i Atenció Pediàtrica de l'Hospital Infantil.

"Milers d'estels fets pels nens d'una escola il·luminaran aquestes festes a l'Hospital Infantil i de la Dona, ensenyant-nos la il·lusió d'una nena", diu Anna Llort, metge de l'Ànnia al Servei d'Oncologia Pediàtrica.

La doctora Llort la descriu com una nena "alegre, observadora i molt sensible, que li agrada veure la llum dels estels en la foscor".

ARXIVAT A:
Càncer Salut Educació
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut