Els manifestants han baixat per la Via Laietana

L'ANC es manifesta contra el que consideren una aplicació arbitrària de la llei d'amnistia

Unes 1.500 persones han participat aquest dissabte en la marxa al centre de Barcelona

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana s'ha manifestat aquest dissabte a la tarda pel centre de Barcelona per denunciar el que consideren un cop d'estat judicial en l'aplicació de l'amnistia als represaliats independentistes i han condemnat que, en canvi, s'hagi aplicat la llei als policies investigats. La protesta s'ha convocat amb el lema "Desobeïm els jutges espanyols: independència".

Tant l'organització com la Guàrdia Urbana han xifrat la participació en 1.500 persones. La manifestació ha començat a la plaça Urquinaona, ha baixat per la Via Laietana i ha acabat davant del Palau de la Generalitat.

En un parlament a la plaça de Sant Jaume, el president de l'ANC, Lluís Llach, ha qualificat de "podrits" els estaments de poder espanyols i ha fet una crida a revifar el moviment independentista.

Llach també ha exigit a ERC que no investeixi Salvador Illa com a president de la Generalitat i que talli la relació "amb els responsables del 155".

Esquerra s'ha desmarcat d'aquesta manifestació convocada per l'ACN, que, en canvi, ha comptat amb el suport de Junts i la CUP.

La capçalera de la manifestació de l'ANC (3Cat)
Una pancarta de la manifestació al centre de Barcelona (3Cat)

La presidenta de JxCat, Laura Borràs, ha defensat la "unitat antirepressiva" i ha advertit: "Davant la 'toga nostra' trobaran el 'coratge nostre'".

En nom de la CUP, Laia Estrada, ha dit que ells sempre han defensat la "cautela" respecte a aquest desplegament perquè coneixen el "tarannà franquista que impregna l'alta judicatura".

"El tribunal va decidir no aplicar l'amnistia als responsables del Primer d'Octubre i l'endemà van aplicar-la als 46 policies que van pegar de manera indiscriminada i desproporcionada als que exercien drets democràtics", ha denunciat la vicepresidenta de l'Assemblea, Nohemí Zafra.

A la manifestació també s'ha repartit pa per simbolitzar que l'independentisme "no vol molles, vol el pa sencer".

ARXIVAT A:
ANC
Anar al contingut