Sais és un dels dos alcaldes de la demarcació de Girona que encara està acusat pels fets de l'1-O
Sais és un dels dos alcaldes de la demarcació de Girona que encara està acusat pels fets de l'1-O
La Bisbal d'Empordà

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà diu que la querella de l'1-O és "política"

Lluís Sais, acusat dels delictes de prevaricació i desobediència, ha declarat aquest dilluns davant el jutge i només ha respost al seu advocat

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais (ERC), ha declarat aquest dilluns davant el jutge pels fets de l'1-O i ha assegurat que es tracta d'un "assumpte polític". Sais ha comparegut en el Jutjat d'Instrucció número 3 de la Bisbal d'Empordà i només ha respost les preguntes del seu advocat.

L'alcalde de la Bisbal és el primer de la demarcació de Girona citat a declarar arran de la querella presentada per la Fiscalia pels delictes de prevaricació i desobediència en relació al referèndum convocat per la Generalitat.

 


Segons l'alcalde, la seva declaració al jutjat anava encaminada a "desacreditar i desmuntar el relat" dels dos delictes que s'investiguen.

Pel que fa al suposat delicte de prevaricació, Sais ha subratllat que el decret de suport a l'1-O que va signar va ser "perfectament legal" perquè no va rebre cap notificació del Tribunal Constitucional suspenent-lo.

També critica que, a l'hora de veure indicis de delicte de desobediència, la Fiscalia s'escudi en què els alcaldes són els "últims responsables" de l'obertura dels col·legis electorals que van servir com a centres de votació.
 

"A mi se m'imputa per això, però ser-ne responsable no vol dir que en tingui les claus o els codis d'alarmes. Tancar i obrir locals no és la meva feina."

 

Sais ha dit que té la consciència molt tranquil·la perquè no ha comès "cap delicte"


Prop d'un centenar de persones l'han esperat a la sortida del jutjat per donar-li suport.
 

Unes cent persones han rebut l'alcalde amb aplaudiments a la sortida del jutjat

 

Lluís Sais i Salví Güell, els únics acusats de les comarques de Girona

La Fiscalia va obrir diligències contra set alcaldes de comarques gironines per suposats delictes de malversació de diners públics, desobediència i prevaricació. Tot i que l'acusació pública ha arxivat la majoria dels casos, ha presentat querella criminal contra els alcaldes de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, i el de Castelló d'Empúries, Salví Güell.
 

Sais no troba explicació a aquest fet i ha recordat que el moviment independentista "ve de baix" i que l'1-O "el va fer el poble":
 

"Intentar trobar lògica a tot el que passa és un esforç mental impossible, forma part de la política de repressió on hi ha diferents persones investigades i querellades per crear i por i desanimar."

"Com que no poden empresonar 2,3 milions de persones, ho intenten amb unes quantes."


L'alcalde ha anunciat que el seu advocat sol·licitarà al jutjat l'arxivament de la causa.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut