L'Ajuntament tanca 6 de les 11 parades dels antics ocellaires de la Rambla de Barcelona

El consistori recupera els establiments a la força després que els propietaris es van negar a entregar-ne les claus

Redacció/Agències

L'Ajuntament de Barcelona ha tancat aquest dimecres 6 de les 11 parades dels antics ocellaires de la Rambla, després d'haver rebut l'autorització judicial per a la recuperació forçosa dels establiments.

La clausura ha començat a les 10 del matí i ha durat una estona, ja que les parades eren obertes --ara s'hi venen gelats i dolços-- i s'ha hagut de treure el material de dins. No ha calgut l'actuació per part de la Guàrdia Urbana.

A partir d'ara, el consistori estudiarà el moment més adequat per a l'enderrocament, que estarà subjecte a l'evolució de les obres de reforma de la Rambla.

Pel que fa a les cinc parades restants, que pertanyen totes a un mateix propietari, s'està esperant rebre l'autorització judicial per part d'un altre jutjat per poder procedir de la mateixa manera, han informat fonts municipals.

Actualment, hi ha 11 parades en actiu a la Rambla de Barcelona
Fins aquest dimecres hi havia 11 parades en actiu a la Rambla de Barcelona (Jordi Corbalan/3Cat)

Una decisió que ve de lluny

El mateix Ajuntament és el que va sol·licitar el desallotjament per via judicial. Ho va fer després que, aquest juliol, els responsables de les parades es van negar a lliurar voluntàriament les claus dels establiments.

"És una decisió que ve de lluny i que respon a l'interès general", assenyala el consistori en un comunicat.

Els antics ocellaires van deixar de vendre animals el 2009 i es van reconvertir en parades de venda de gelats, dolços i records, entre altres productes.

Al Pla Especial d'Ordenació de la Rambla, aprovat el 2016, no es preveia la continuïtat dels establiments i el 2021 es van extingir formalment les llicències.

A partir de llavors, va començar un procés judicial que va tenir diverses instàncies, totes a favor de l'Ajuntament de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Urbanisme
Anar al contingut