L'Ajuntament de Tarragona posa al punt de mira els establiments que obren 24h i que estan sent sancionats per vendre alcohol més enllà de l'hora permesa (Google Streetview)

L'Ajuntament de Tarragona estudia vies legals per prohibir els supermercats de 24 hores

La Guàrdia Urbana ha detectat que són un dels focus d'inseguretat i delinqüència, en especial als carrers de l'entorn de l'estació de tren, on hi ha hagut aldarulls

L'Ajuntament de Tarragona estudia les opcions legals que té per prohibir o limitar els supermercats que obren les 24 hores, segons ha explicat l'alcalde, Rubén Viñuales, després de la junta municipal de portaveus d'aquest dijous. 

La Guàrdia Urbana ha detectat que aquests establiments d'horari ininterromput serien un dels focus d'inseguretat i delinqüència, en especial a la zona dels carrers Pere Martell i Orosi --al voltant de l'estació de tren--, on els últims dies hi ha hagut aldarulls. 

L'alcalde ha afegit que en les actuacions policials gairebé sempre han detectat "incompliments de la normativa" per part d'aquestes botigues, sobretot pel que fa a la venda d'alcohol a partir de les 22.00 hores.

La policia ha posat multes de 3.000 euros per aquest motiu i, fins i tot, una per reincidència que ha pujat als 8.000 euros. "I les paguen", ha assegurat l'alcalde.
 

Pla d'acció per reduir els delictes a la part baixa

La Guàrdia Urbana ha posat en marxa un pla d'acció per reduir els delictes entorn del carrer Orosi i en els primers quinze dies d'aplicació s'han fet 73 intervencions, entre detencions, identificacions i denúncies, entre altres.

La principal preocupació dels veïns són els problemes de seguretat i agressions que s'han produït en les últimes setmanes, una de les quals amb una arma blanca. 

L'alcalde ha afirmat que els delinqüents "no viuen al barri" i que són diversos els factors que han fet que aquesta zona de la part baixa s'hagi convertit en una zona conflictiva.

Més enllà dels establiments, Viñuales ha fet referència a "parcs propers que poden facilitar certs comportaments incívics", per la qual cosa ha avançat que milloraran la il·luminació, a més d'incrementar la presència policial i col·locar més càmeres de seguretat.


El precedent de Barcelona

Hi ha altres ajuntaments que han abordat la regulació de supermercats o restaurants que obren durant les 24 hores. A finals del 2022, l'Ajuntament de Barcelona va establir deu carrers de Ciutat Vella on els supermercats han de tancar des de les 22.00 fins a les 07.00 hores.

Uns mesos abans el consistori va establir que els súpers 24 hores del Poblenou han de tancar a la nit per evitar botellots. La mesura afecta 18 comerços de l'anomenat "triangle golfo" d'aquest barri barceloní. 

 

ARXIVAT A:
Consum
Anar al contingut