L'Ajuntament de Barcelona denuncia el líder de Desokupa davant la Fiscalia

Els acusa d'assetjament i de discursos d'odi i violència contra persones de signe polític oposat per la manifestació a la plaça Bonanova

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha denunciat davant la Fiscalia el líder de Desokupa i dos assistents de la manifestació a la plaça Bonanova de dijous per delictes d'odi.

La denúncia recull missatges a les xarxes socials i imatges de la manifestació amb "càntics nazis, salutacions feixistes i manifestacions incitant a l'odi ideològic contra persones que identifiquen com de signe contrari, així com contra la mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau".

Segons la denúncia, això va passar "sense cap més motiu que la seva adscripció ideològica i el rebuig furibund" contra les persones de signe contrari "i els seus afins".

A banda del responsable de Desokupa, Daniel Esteve, també s'ha denunciat dos coneguts membre del moviment neonazi, Daniel Carrasco i Gabriel Naranjo, que és número 17 de la llista electoral de VOX a Rubí. 

Gabriel Naranjo, candidat de Vox, en una imatge captada durant aquella jornada (Joan Cabré)
Daniel Carrasco durant la manifestació

L'Ajuntament considera que les proclames que es van cridar a la manifestació no poden estar emparades per la llibertat d'expressió. Amb l'ajuda de diversos ciutadans i de periodistes que eren a la manifestació, l'oficina per la no discriminació ha identificat i denunciat els qui considera responsables de delictes d'odi i d'incitació als desordres públics.

El consistori els acusa d'assetjament i de discursos d'odi i violència contra persones de signe polític oposat. Marc Serra, regidor de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, assegura que els preocupa que "aquests neonazis estiguin sembrant aquest odi i terror, acompanyats, o més ben dit, protegits en el marc d'una manifestació convocada per aquesta empresa". 

Per Miquel Ramos, periodista expert en extrema dreta, aquest tipus de manifestacions són "un terreny molt fàcil on l'extrema dreta hi pot acudir emparada per la convocatòria d'una empresa i a més amb una atenció mediàtica desmesurada durant setmanes."

Durant la mateixa protesta els Mossos d'Esquadra van denunciar el fill del candidat de VOX a Barcelona, Gonzalo de Oro, per dur a sobre una porra extensible i enfrontar-se a la policia. 

La resposta de Daniel Esteve

El líder de Desokupa ha respost a la denúncia a través d'un vídeo a Twitter. Assegura que "no té recorregut".

Esteve ha anunciat que començarà una campanya contra l'alcaldessa Ada Colau que li farà mal: "Ho pagaràs a les urnes".

ARXIVAT A:
JudicialHabitatgeAjuntament de Barcelona
Anar al contingut