Barcelona

L'aglomeració d'autocars turístics a la Sagrada Família col·lapsa ara el Fort Pienc

Cada any, 70.000 autocars circulen per la ciutat, la majoria de turistes, i la gestió d'aquest trànsit s'ha convertit en un maldecap per als veïns i l'Ajuntament de Barcelona

Enllaç a altres textos de l'autor Pere Bosch

Pere Bosch

periodista de la secció de Societat de TV3

@pereboschg

La Sagrada Família rep, de mitjana, més de 10.000 visitants al dia, i aquest gran volum de turistes no es nota només a l'entorn més pròxim de la basílica. A l'abril, l'Ajuntament de Barcelona va traslladar algunes de les places habilitades per a autocars turístics. En va eliminar set als carrers Consell de Cent i Padilla i en va crear tres de noves al carrer Marina, per sota de l'avinguda Diagonal.

Amb la nova regulació, ha passat d'haver-hi 17 places a 13, i la majoria són ara al barri del Fort Pienc.

Els veïns d'aquesta zona lamenten que l'arribada contínua d'autocars els hagi canviat la vida a pitjor. "No podem obrir les finestres de casa, perquè fan molt de soroll i contaminen", explica la Pascale, veïna del carrer Marina. Viu en un primer pis davant de les noves places d'aparcament per a autocars.

Molts vehicles, quan estan aturats, continuen amb el motor engegat per poder mantenir funcionant l'aire condicionat (a l'estiu) o la calefacció (a l'hivern). Tot i que va contra la normativa, els mateixos conductors reconeixen que ho fan per mantenir el vehicle confortable per als turistes.

L'arribada d'autocars és contínua des de primera hora fins ben entrada la nit, perquè alguns grups tampoc volen perdre's les vistes de la basílica amb il·luminació artificial.

Proposta d'alternatives

El volum de trànsit ha fet que les associacions de veïns proposin a l'Ajuntament una ubicació alternativa. Entre les que han posat sobre la taula, hi ha l'opció de crear un aparcament per a autocars en un interior d'illa de l'Eixample o bé la de fer aparcar els vehicles a Diagonal Mar perquè els turistes arribin a la Sagrada Família en transport públic.

L'Ajuntament diu que ho estudiarà, però sense comprometre-s'hi.

De moment, ha anunciat una proposta per augmentar de 20 a 80 euros diaris el preu que paguen les companyies per aparcar autocars a la ciutat. La recaptació, segons el consistori, passaria d'1 a 4 milions anuals.

ARXIVAT A:
TurismeAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut