Manuel Marchena en una imatge d'arxiu al Tribunal Suprem (Foto: EFE)

L'agenda del judici: Trias, sindicalistes, metges i més de 50 votants de l'1-O

La tretzena setmana del judici del procés comença dilluns i acabarà dijous després d'escoltar fins a 56 votants de l'1 d'octubre
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Dilluns de calaix de sastre i tres dies de declaracions de votants del referèndum del primer d'octubre. El judici del procés torna al Suprem després d'un pont llarg a Madrid marcat per la candidatura de Puigdemont a les europees. Torna en dilluns, com passarà totes les setmanes de maig.

El cronograma del jutge Manuel Marchena convoca 57 votants, però el nom més conegut és el de l'exalcalde de Barcelona i exconseller de la Generalitat, Xavier Trias. També destaca el de Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres a Catalunya.

Entre els votants, un dels testimonis que criden l'atenció és l'últim convocat. Dijous ha de declarar Nemesio Fuentes, agent de la Policia Nacional jubilat que va votar l'1-O i que va fer un escrit crític amb la manifestació de Jusapol d'homenatge als policies.

 

Dilluns: Trias i Pacheco

La setmana començarà amb dos testimonis policials que estaven citats el 25 i el 30 d'abril. Són Carles Anfruns, comissari en cap de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos durant el 20S i l'1-O, i Sergi Pla, comissari en cap de la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra. Els ha demanat la defensa de Joaquim Forn.

Després està prevista la declaració d'Ireneu Alvarado, membre d'una mesa electoral l'1-O a Dosrius, al Maresme. Tot seguit serà el torn de quatre agents dels Mossos que també havien de declarar a l'abril. Són dos membres de l'operatiu del referèndum i el caps i el subcap de la Brigada Mòbil, la Brimo, el 20S a la Conselleria d'Economia.

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias està previst com un dels últims testimonis del matí. Trias ha estat citat per les defenses de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per haver estat presentat en els fets del 20 de setembre del 2017, en concret davant la seu de la CUP.

 

 

Tancarà el matí Martí Olivella, activista i membre de la plataforma En Peu de Pau.

A la tarda, el primer testimoni previst és el del sergent en cap de la unitat de Serveis Especials i Contravigilància de l'Àrea d'Escortes dels Mossos d'Esquadra. 

El tribunal també ha programat la declaració de l'exalcalde de Cerdanyola del Vallès i diputat al Parlament Antoni Morral (JxCat), membre de l'ANC responsable de l'organització dels actes de protesta del 20S i d'un veí de Dosrius present durant la intervenció de les unitats d'ordre públic l'1-O en un col·legi del municipi.

També declararà Jordi Vilarasau, metge i director de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, al Baix Llobregat

I tancarà la jornada, a petició de les defenses de Sànchez i Cuixart, la declaració del secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, per haver estat un dels convocants de la concentració davant d'Exteriors el 20-S i també com a membre del Pacte Nacional pel Referèndum i la Taula per la Democràcia.

 

De dimarts a dimecres: 56 votants

A partir de dimarts, el tribunal començarà tres sessions de judici destinades a escoltar els testimonis de ciutadans que van estar presents a diferents centres electorals l'1-O. N'hi ha previstos més de 50, demanats per la defensa de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez.

En concret són 22 votants dimarts, 22 dimecres i 12 més dijous, quan no hi ha previstes declaracions per la tarda.

Es tracta de testimonis que van estar presents en col·legis d'una trentena de poblacions catalanes: Dosrius (Maresme), Girona, Barcelona, Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell), Cànoves i Samalús (Vallès Oriental), Tortosa, Pacs del Penedès (Alt Penedès), Santa Maria d'Oló (Moianès), Callús (Bages), Cabrils (Maresme), Sant Vicenç de Castellet (Bages), Arenys de Munt (Maresme), el Catllar (Tarragonès), Badalona (Barcelona), la Pobla de Mafumet (Tarragonès), Anglesola (Urgell), Alforja (Baix Camp), Lliçà de Vall (Vallès Oriental), Balenyà (Osona), Vic, la Sénia (Montsià), Alella (Maresme), Vilanova del Vallès (Vallès Oriental), Pallejà (Baix Llobregat), Calella (Maresme), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Terrassa, Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), Sant Miquel de Balenyà (Osona), Vallbona d'Anoia (Anoia) i Sant Joan de Vilatorrada (Bages).

ARXIVAT A:
Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut