L'agenda del judici: setmana curta, amb Lluís Llach, eurodiputats i votants de l'1-O

Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Dimecres és Primer de Maig i dijous és festiu a Madrid. Això deixa una setmana del judici del procés atípica. Només dos dies de declaracions, començant en dilluns i centrades exclusivament en testimonis dels defenses.

Aquesta dotzena setmana del judici s'obre el dilluns, cosa que es convertirà en una constant durant tot el maig.

Un cop la setmana passada van acabar els testimonis citats per les acusacions, és el torn de les defenses. El judici, doncs, canvia de contingut i se centrarà en participants en la concentració a la Conselleria d'Economia i, per primer cop, votants de l'1 d'octubre.

Aquesta setmana també tornaran els intèrprets, amb les declaracions de fins a quatre diputats europeus i del Quebec, que requeriran traducció.

I queda una incògnita: quan compareixeran els quatre testimonis que van quedar pendents la setmana passada. Tot apunta que ho faran dilluns al matí, però el Suprem no ha donat cap indicació. Són Eduardo Reyes, exdiputat de Junts pel Sí; el diputat d'ERC al Congrés Xavier Eritja; el regidor d'Altafulla Jordi Molinera, i l'alcalda de Prats del Lluçanès, Isaac Peraire. Tots citats per la defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva per les concentracions del 20S a Economia i davant la casa de Josep Maria Jové a les Franqueses del Vallès.

 

Dilluns, Lluís Llach i eurodiputats

L'eurodiputada Ana Gomes obrirà dilluns el torn d'una nova mirada internacional al procés. Aquesta eurodiputada del Partit Socialista portuguès i membre de l'ALDE, citada a declarar per la defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, assistirà al judici amb un intèrpret de portuguès. Gomes va visitar els presos a Lledoners el 7 de setembre del 2018 amb una delegació de tretze diputats europeus.

La seguirà un altre membre de l'ALDE, Ivo Vajgl, eurodiputat d'Eslovènia i exministre d'Afers Exteriors eslovè. Després serà el torn d'Andrej Hunko, diputat alemany i expert internacional en processos electorals.

A la tarda està prevista la declaració de Manon Massé, diputada del Quebec i experta internacional en processos electorals. Un testimoni demanat per la defensa de Jordi Cuixart i que haurà de declarar per videoconferència des del Canadà.

L'últim testimoni de la tarda és un dels més mediàtics de la setmana: Lluís Llach, exdiputat de Junts pel Sí present a la concentració de la Conselleria d'Economia el 20S.

 

Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés

 

Dimarts de votants de l'1-O

El dimarts també marca un altre punt d'inflexió en el judici del procés. Per primer cop declararan testimonis que van ser presents en els centres de votació el primer d'octubre. N'hi ha fins a 17, citats per la defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva.

La llista del matí la tanca David Elvira, exdirector del Servei Català de la Salut, que podrà explicar el nombre de ferits i atesos l'1 d'octubre per la violència policial. La xifra final va ser de 1.066 persones ateses.

A la tarda declaren dos comissaris en cap dels Mossos d'Esquadra, pendents de dijous passat. Són Carles Anfruns, comissari en cap de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos durant el 20S i l'1-O, i Sergi Pla, comissari en cap de la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra. Estan citats a declarar per la defensa de Joaquim Forn.

ARXIVAT A:
Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut