Els exmembres de la mesa Lluís Corominas i Anna Simó
Els exmembres de la mesa Lluís Corominas i Anna Simó

L'agenda del judici: Boya, Asens, exmembres de la mesa i lletrats del Parlament

El judici del procés arriba a la 14a setmana començant de nou en dilluns. Hi haurà, però, només dues sessions perquè la setmana coincideix amb les festes de San Isidro, dimecres 15 de maig, a Madrid

Marta ViladotActualitzat

Serà una setmana de judici del procés curta, però molt atapeïda, amb més de trenta testimonis en dos dies. En destaca la citació dels exmembres de la mesa del Parlament Lluís Corominas, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Lluís Guinó, i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya. Inicialment havien de seure també al banc dels acusats del Suprem, però abans del judici el tribunal els va enviar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per ser jutjats allà perquè la Fiscalia només els acusa de desobediència.

En el cas dels exmembres de la mesa, justament l'objectiu de la defensa de Carme Forcadell, que és qui els ha citat, és demostrar que no hi ha diferències d'actuació sobre les propostes de resolució votades i els actes en què van participar que justifiquin els 17 anys de presó per rebel·lió que demana la Fiscalia per a l'expresidenta del Parlament.

Mireia Boya, que apareix en els atestats per la seva presència a la concentració a la Conselleria d'Economia el 20 de setembre del 2017, està citada per les defenses de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Un altra concentració, en aquest cas la que hi va haver davant de la seu de la CUP el mateix día, és el motiu de la citació de Jaume Asens, ara diputat electe d'En Comú Podem al Congrés.

 

L'exmembre de la mesa Lluís Guinó amb l'advocat Xavier Melero i Anna Simó en segon terme

 

Sindicalistes i votants de l'1-O

Aquesta setmana també passaran pel Suprem més ciutadans presents en diversos col·legis electorals l'1-O. N'hi ha molts que demanen poder-se quedar a la sala després de declarar.

També està citat el secretari general de la UGT Josep Maria Alvárez i el secretari general a Catalunya, Camil Ros, citat per la concentració a Economia el 20-S i per l'Aturada de País del 3 d'octubre, així com el portaveu del sindicat Ustec i de la plataforma Escoles Obertes.

A més, passaran pel Suprem inspectors dels Mossos d'Esquadra, el vicepresident d'Òmnium, càrrecs de la Generalitat en matèries com contractació, i lletrats del Parlament.

Tots només en dos dies, perquè dimecres és Sant Isidre, patró de Madrid, i dijous no hi haurà sessió. A partir del dia 20 es preveu que haurà acabat la prova testifical i començaran la pericial i la documental.

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut