L'Advocacia de l'Estat demana suspendre les euroordres contra Puigdemont i Comín

Però a la vegada insta també el Suprem a demanar al més ràpid possible al Parlament Europeu que aixequi la immunitat dels dos polítics
Redacció Actualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

L'Advocacia de l'Estat demana que el Tribunal Suprem suspengui les ordres de detenció contra Carles Puigdemont i Toni Comín perquè tenen immunitat com a eurodiputats. Però a la vegada, l'Advocacia de l'estat també demana que el Suprem sol·liciti al Parlament Europeu l'aixecament d'aquesta immunitat "al més aviat possible". Si s'aixequés la immunitat, llavors es podrien reactivar les euroordres.

A més, l'advocada de l'Estat, Rosa María Seoane, també proposa que s'enviï al Parlament Europeu la sentència del judici del procés traduïda a l'anglès i el francès, per demostrar que no va haver-hi motivacions polítiques en el judici dels fets.

 

D'aquesta manera l'Advocacia de l'Estat respon al jutge instructor del procés Pablo Llarena, que va demanar a les parts que es pronunciessin sobre la situació de l'expresident de la Generalitat i de l'exconseller després que el Tribunal de Justícia de la UE reconegués la immunitat d'Oriol Junqueras com a europarlamentari.

Aquest posicionament és en part contrari a la Fiscalia que va demanar al jutge instructor de la causa del procés que mantingui les ordres nacionals i internacionals de detenció i la declaració de rebel·lia de l'expresident català i l'exconseller. El ministeri públic també va sol·licitar al magistrat que s'adreci al Parlament Europeu per sol·licitar que se suspengui la seva immunitat.

 

 

Aquest dijous, la defensa de Puigdemont i Comín va comunicar que la justícia belga havia suspès l'euroordre contra tots dos per la seva immunitat com a europarlamentaris, a l'espera que el Parlament Europeu es pronunciï sobre la seva immunitat a partir del suplicatori que presenti el Suprem. L'eurocambra podria trigar fins a mig any a decidir.

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont Toni Comín
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut