L'actriu ha estat protagonista en sèries de ressò internacional com "Sensación de vivir" i "Embrujadas"

L'actriu Shannen Doherty diu que no pot pagar el "desorbitat" tractament per al càncer als EUA

La intèrpret de "Sensación de vivir" explica que la malaltia li impedeix treballar i que les despeses mèdiques van pujar a 21.640 dòlars l'any passat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Càncer

L'actriu Shannen Doherty, coneguda pels seus papers a sèries com "Sensación de vivir" o "Embrujadas", fa anys que té càncer i que en parla obertament per combatre l'estigma. El 2020 va explicar que tornava a tenir càncer de mama, i el juny de l'any passat va revelar que tenia metàstasi al cervell.

Ara, la intèrpret de 53 anys, ha revelat que és "en gran part incapaç de treballar" per culpa de la malaltia i que ha d'afrontar "despeses mèdiques desorbitades" per "tractaments experimentals" que no li cobreix l'assegurança. L'any passat li haurien costat 21.640 dòlars, uns 20.217 euros.

Com que des del 2022 no participa en cap producció audiovisual, la pòlissa del SAG --el sindicat d'actors dels Estats Units-- està a punt d'expirar. Així consta en els documents que ha presentat l'actriu a un jutge de Los Angeles i ha recollit el digital In Touch.

L'augment de les despeses mèdiques arriba en un moment delicat per l'actriu, que preveu que els seus ingressos caiguin "dramàticament" a partir del juliol.

El motiu és que la sèrie "Embrujadas", que la va apuntalar com una de les cares més conegudes de la televisió, ja no estarà disponible a cap plataforma en línia i, per tant, deixarà de cobrar pels drets d'imatge.


Reclama 15.000 dòlars mensuals a l'exmarit

En paral·lel, l'actriu s'està divorciant del seu exmarit, el fotògraf Kurt Iswarienko. Com a part de l'acord de divorci, Doherty li demana una manutenció mensual de 15.000 dòlars al mes --uns 14.000 euros-- per poder mantenir-se i pagar el tractament per al càncer.

Als Estats Units, qualsevol dels cònjuges pot reclamar una manutenció després del divorci si es queda sense ingressos o hi ha una gran diferència entre totes dues parts, i la quantitat la determina el tribunal segons el nivell de vida de l'exparella.

La intèrpret ha detallat que té despeses superiors als 54.000 dòlars al mes i ha criticat el seu exmarit per no fer-li "cap pagament temporal de manutenció". En canvi, diu que Iswarienko es gasta "milers de dòlars en balnearis, joieria i vols per a la seva agent".

El cas de Doherty, tot i ser una persona amb gran poder adquisitiu, posa de manifest els elevats costos de la sanitat als Estats Units.

Segons un estudi de l'associació American Cancer Society, els treballadors gasten una mitjana de 5.233 dòlars l'any en despeses mèdiques, una xifra que ascendeix als 17.585 dòlars pels pacients que tenen càncer.

Tot i que depèn molt del tipus de pacient, l'Institut Nacional pel Càncer dels Estats Units assenyala que el cost del primer any de tractament oscil·la entre els 8.536 i els 190.305 dòlars. I per l'últim any de vida, la factura es dispara, en la majoria dels casos, per sobre dels 100.000 dòlars.

 

ARXIVAT A:
Càncer Televisió Sèries
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut