Martinet, intervenint en un festival de còmic a Phoenix, als Estats Units (Gage Skidmore/Wikimedia Commons)

L'actor que dona veu al mític Super Mario plega després de 30 anys

Nintendo ha anunciat que Charles Martinet deixarà d'interpretar el personatge en els pròxims jocs de la saga

L'actor Charles Martinet, que des de fa més de tres dècades ha posat veu a Super Mario, deixarà d'interpretar aquest mític personatge en els pròxims jocs de la saga.

Així ho ha comunicat aquest dilluns a les xarxes socials el mateix actor, de 67 anys, i la companyia Nintendo, que ha assegurat que Martinet continuarà vinculat a l'empresa i al personatge, ja que passarà a ser el nou ambaixador de la saga:

"Martinet deixarà de prestar la seva veu a personatges dels nostres jocs, però seguirà viatjant per tot el món per compartir l'alegria de Mario i interactuar amb tots vosaltres."

La companyia japonesa ha reconegut la trajectòria i la importància de Martinet, que ha posat veu a Mario i altres personatges de Nintendo, com Luigi, Wario o Baby Mario:

"Ha estat tot un honor treballar amb Charles per donar vida a Mario durant tots aquests anys. Volem agrair-li-ho i fer-li un sincer homenatge."

Encara que no s'ha concretat com serà aquest homenatge, Nintendo ha avançat que aviat publicarà "un vídeo amb un missatge especial del creador de Mario, Shigeru Miyamoto, i del mateix Charles".

Albert Murillo, Charles Martinet i Francesc Xavier Blasco
Charles Martinet, al mig, en una visita recent a Barcelona, ciutat on va passar part de la seva infantesa (CCMA)

Falta aclarir qui serà a partir d'ara la veu d'aquesta icona dels videojocs. La incògnita, però, es desvelarà els mesos vinents, ja que el 20 d'octubre i el 3 de novembre està previst que es publiquin els nous jocs Super Mario Wonder i Wario Wave: Move it!

A la recent i exitosa "Super Mario Bros.: La Película", va ser l'actor Chris Pratt qui es va encarregar de posar veu al personatge.

El primer videojoc de Super Mario que va comptar amb la veu de Martinet va ser el clàssic Super Mario 64, publicat l'any 1996 per a la consola Nintendo 64, en el que va ser el gran salt del personatge a les 3D. Des de llavors, l'actor ha participat en desenes de videojocs de la saga.

 

ARXIVAT A:
Videojocs
Anar al contingut