Gerard Depardieu, a la Berlinale del 2016 (Reuters / Stefanie Loos)

L'actor Gerard Depardieu, imputat per violació i agressions sexuals

Una noia el denuncia per haver-la agredit sexualment i violat dos cops fa tres anys, quan en tenia 20

RedaccióActualitzat

L'actor francès Gerard Depardieu va ser imputat formalment el 16 de desembre per les denúncies que una jove actriu i ballarina va presentar contra ell l'any 2018, encara que la justícia no va prendre cap mesura cautelar. Fonts judicials han confirmat la imputació aquest dimarts.

Els fets haurien passat al domicili de Depardieu a París el 7 i el 13 d'agost de fa tres anys. La dona, que en aquell moment tenia 22 anys, acusa l'actor, de 72, d'haver-la violat i agredit sexualment en dues ocasions.

En un primer moment es va dir que la jove i l'actor s'havien conegut en uns assajos per a una obra de teatre. Però més tard es va precisar que l'actor era amic de la família d'ella.

Primer, el cas es va arxivar, però la noia va aconseguir que es reobrís en un jutjat d'instrucció. El protagonista de cintes com "Cyrano de Bergerac" i la saga d'Astèrix i Obèlix ha negat sempre les acusacions.

Acostumat a estar en el centre de la polèmica, Depardieu, també va ser notícia el 2013 quan va renunciar al passaport francès, coincidint amb la decisió del govern francès d'augmentar al 75% l'impost sobre la renda dels més rics. En aquell moment, Vladímir Putin va concedir la ciutadania russa a l'actor.

La imputació de Depardieu se suma a una llarga llista d'acusacions llançades fa poc contra altres personalitats del sector cultural i intel·lectual francès, com el pollitòleg Olivier Duhamel, de qui la jurista Camille Kouchner va revelar en un llibre que havia abusat del seu germà bessó quan tenia 14 anys.

La justícia també investiga Patrick Poivre d'Arvor, antic presentador estrella de l'informatiu de més audiència del país, per suposada violació els anys 2004 i 2009.

També han estat acusats de violació o agressió sexual els realitzadors Luc Besson i Christophe Ruggia, així com el president del Centre Nacional de Cinema, Dominique Boutonnat, que va ser detingut per agressió sexual i intent de violació pel seu fillol de 22 anys.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut