L'abat de Montserrat reconeix haver sentit rumors d'abusos sexuals

Miguel Ángel Hurtado, el primer que va denunciar abusos a l'abadia, va gravar amb vídeo una conversa amb l'abat l'any 2015

RedaccióActualitzat

Miguel Ángel Hurtado, un antic escolta que ha denunciat abusos a Montserrat, ha fet difusió d'una reunió, gravada amb càmera oculta, que va tenir el 2015 amb l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

Durant la trobada, la víctima del germà Andreu li recorda una conversa on l'abat admetia tenir sospites que el monjo podria haver abusat d'altres menors. L'abat reconeix que havia sentit rumors als anys 70 de relacions homosexuals en trobades amb joves, on hi havia el germà Andreu, i que, per això, quan coneix el cas d'Hurtado, no l'agafa per sorpresa.

"Jo aleshores no era abat. Era un monjo de la comunitat i m'havia arribat algun comentari sobre això. Però jo no era... I el que vaig fer va ser posar-ho en coneixement de l'abat del moment, que era el pare Cassià Just."

"Quan la teva família es posa en contacte amb mi, és la primera vegada que soc responsable de la comunitat, i no m'agafa per sorpresa perquè tenia... m'havien arribat aquests rumors d'una altra època."

 

 

Hurtado és aquests dies a Roma, per participar en protestes que es fan coincidir amb la cimera contra els abusos sexuals a l'Església. Aquest divendres, ha desplegat pancartes davant la seu dels benedictins. Hurtado ha demanat la dimissió de l'abat.

"Si l'abat de Montserrat dimiteix o és cessat, envia un missatge molt potent als líders religiosos, tant els bisbes com els superiors d'ordes religiosos: que a partir d'ara, l'encobriment et costa el lloc de treball."

Miguel Ángel Hurtado ha afegit que demanarà al Vaticà que faci una visita apostòlica a Montserrat i que investigui el cas del germà Soler.

ARXIVAT A:
Abadia de MontserratPederàstia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut