L'abat de Montserrat demana "humilment perdó" pels abusos sexuals a menors
L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, s'ha disculpat i ha ofert el suport de la seva comunitat

L'abat de Montserrat demana "humilment perdó" pels abusos sexuals a menors

Al matí, en un acte de protesta davant el monestir, el primer denunciant dels abusos ha exigit la renúncia del pare abat

RedaccióActualitzat

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat perdó pels abusos sexuals a menors que han esquitxat l'abadia. Ho ha fet durant l'homilia de la missa que s'ha fet aquest matí.

Soler s'ha disculpat i ha ofert el suport de la seva comunitat. Ha dit que saben que "costa cicatritzar abusos com aquests, que fereixen els més vulnerables i traeixen la seva confiança", tot reconeixent que els fets que estan sortint a la llum "han colpit a tothom".

"Davant d'aquests fets els meus germans i jo demanem humilment perdó a les víctimes i ens solidaritzem amb el seu dolor."

 

 

També ha demanat perdó per si en el passat no han actuat bé, ofereix transparència total i recorda que per això s'ha creat una comissió sobre aquesta qüestió.

"Tenim eines per esclarir els fets i atendre les víctimes de forma justa i evangèlica."

Tanmateix, l'abat ha volgut expressar el seu malestar amb el tractament que s'ha donat al cas en alguns mitjans de comunicació. "Ens han dolgut algunes expressions", ha dit, "perquè sembla que les sospites afectin el conjunt" dels mossens de Montserrat. Per aquesta raó, també ha volgut agrair "les mostres de suport" que han rebut aquests últims dies.

Notícia relacionada: Tercera denúncia d'abusos contra el monjo Andreu Soler de Montserrat

A fora, en un acte de protesta convocat a la mateixa muntanya, el primer denunciant dels abusos a Montserrat, Miguel Ángel Hurtado, ha exigit la renúncia del pare abat. Ha lamentat que Josep Maria Soler no hagi fet res malgrat que s'estigui demostrant que el mossèn "va ser un depredador".

 

 

Hurtado també ha criticat la "poca transparència" de la comissió que s'ha creat per investigar els possibles casos i que entre els seus integrants hi hagi un religiós de Montserrat.

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut