Es tracta de les pitjors pluges monsòniques en 12 anys
Es tracta de les pitjors pluges monsòniques en 12 anys (Reuters)

L'abans i el després de les inundacions al Pakistan, en imatges

Les fotografies de satèl·lit preses abans i després de les pluges monsòniques mostren els estralls que ha provocat, amb 33 milions de persones afectades

RedaccióActualitzat

Les pluges monsòniques al Pakistan han devastat el país: almenys 1.100 morts, 1.600 ferits, més d'un milió d'habitatges destruïts, 700.000 caps de bestiar perduts i més de 8.000 quilòmetres quadrats de terres de cultiu inundades.

Les imatges de satèl·lit mostren aquesta devastació, que el govern atribueix a la crisi climàtica.

Aquesta selecció correspon a fotografies recollides per l'agència Reuters i comparen el paisatge captat als mesos de març i abril amb les fotos del mateix territori aquest agost.

Entre les poblacions que han arrasat les inundacions, sobretot al sud del país, hi ha la ciutat de Rojhan, a Rajanpur, al Punjab. Desplaça el cursor per veure'n l'abans i el després:

 

Una altra població que ha patit els estralls de les pluges monsòniques ha estat la ciutat de Gudpur, també a la província del Punjab.

 

Aquestes imatges de satèl·lit són de la mateixa ciutat. Comparant la fotografia de fa cinc mesos amb la d'aquest estiu, s'observa com ha quedat inundada d'aigua.

 

En els últims tres mesos, ha plogut prop d'un 190% més que la mitjana dels últims 30 anys, i en algunes poblacions del sud, com Sindh, ha caigut un 466% més d'aigua del que era habitual les últimes dècades.

Les imatges següents corresponen a la ciutat de Rajanpur:

 

Una altra perspectiva de la mateixa població mostra els efectes d'aquestes pluges, que, segons dades del govern pakistanès, han afectat més de 33 milions de persones.

 

I encara una tercera comparació de les imatges de satèl·lit de Rajanpur amb l'abans i el després d'unes inundacions que, segons el govern del Pakistan, han provocat unes pèrdues de més de 10.000 milions de dòlars.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaPakistan
Anar al contingut