La Zona Hermètica de Sabadell

La Zona Hermètica de Sabadell manté l'afluència de públic en el primer cap de setmana sense llicències

Actualitzat

ACN Sabadell.-Les discoteques i bars musicals de la Zona Hermètica de Sabadell han mantingut l'afluència de públic durant el primer cap de setmana oberts sense les llicències municipals pertinents, segons ha explicat a l'ACN el president de l'Associació d'Empresaris de l'Hermètica, Joan Cosp. Les llicències van expirar el passat 31 de maig amb l'entrada en vigor del pla especial de regulació dels usos recreatius al barri de Gràcia aprovat el 2011. Cosp ha assegurat que els empresaris s'han vist "reconfortats" en veure que el públic els ha mantingut la confiança i que els han fet arribat missatges de suport. Les discoteques han obert majoritàriament malgrat la nova normativa, a excepció d'aquelles que tanquen habitualment en època estival perquè obren carpes a d'altres zones, ha explicat. Cosp ha confiat que entre la propera setmana i la següent s'enceti un diàleg amb el govern municipal i els partits polítics per mirar de trobar una solució al problema.

El passat dijous va ser el primer dia que els locals d'oci nocturn de l'Hermètica van decidir plantar cara el govern municipal i continuar obrint les seves portes tot i no disposar de la llicència pertinent per continuar funcionant. Dijous van obrir només aquelles discoteques que acostumen a fer-ho aquell dia de la setmana, unes cinc de les 13 que els empresaris comptabilitzen, mentre que divendres i dissabte ho han fet "el 80%" ja que n'hi ha que estan tancades per l'època estival.

Cosp ha assegurat que el cap de setmana s'ha desenvolupat amb "tota la normalitat del món", tot i que ha explicat que la policia municipal, acompanyada d'un inspector, els ha visitat per notificar-los que estaven fora de normativa. Cosp ha afirmat que són conscients que els obriran expedients però ha confiat que, paral·lelament, entre la propera setmana i la següent es pugui iniciar un diàleg amb el govern municipal i la resta de forces polítiques per trobar una solució al problema.

El portaveu ha recordat que el ple municipal del maig va acordar establir un diàleg per tal d'elaborar un nou pla d'usos i un nou pla sobre l'oci nocturn a la ciutat i ha esperat que a través d'aquestes eines es pugui buscar una solució. Tot i això, l'Ajuntament ha dit en anteriors ocasions que això no afecta el compliment de la normativa sinó que són dos processos paral·lels, a més d'assegurar que la redacció d'un nou pla pot necessitar fins a 18 mesos.

Missatges de suportCosp ha assegurat que els empresaris s'han sentit recolzats en el primer cap de setmana d'obertura sense llicències a través de la resposta del públic i dels missatges que els clients els han fet arribar. "Tots els empresaris d'allà hem sortit reforçats perquè veiem que el públic està amb nosaltres perquè volen que la zona d'oci continuï", ha dit. Ha assegurat que el públic els ha dit que no es "desmoralitzessin" i que els donaven suport, com ha recordat que ja han fet a través de més de 6.000 signatures a favor del manteniment de la zona d'oci.

Ha reconegut però que hi ha "inquietud" entre els clients per saber què passarà amb les discoteques que freqüenten i ha assegurat que existeix "perplexitat" pel fet de que hagin de tancar. En aquest sentit, ha recordat que si tanquessin no sabrien on han d'anar ja que no hi ha un pla alternatiu i això mateix ha assegurat que és "el que no entén la gent". "No és un pols contra l'ajuntament. Ara el que intentem és continuar oberts i buscar una solució definitiva", ha declarat Cosp.

L'empresari ha insistit que el que no poden fer és baixar la persiana per haver de tornar a obrir en un temps i ha recordat que el tancament afectaria centenars de treballadors.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut