Moment de l'enlairament del coet que transporta el mòdul Weintan
Moment de l'enlairament del coet Long March 5B que transporta el mòdul Weintan

La Xina llança un nou mòdul per continuar la construcció de la seva estació espacial

Occident adverteix que les restes del coet podrien caure en zones habitades

RedaccióActualitzat

La Xina segueix apostant per l'espai i aquest matí ha fet un pas més en la construcció de la seva estació orbital Tiangong.

Impulsat per un dels coets més potents que existeixen, el Llarga Marxa 5B, l'agència espacial xinesa ha llançat el mòdul-laboratori de l'estació, el Weitan, que un cop ensamblat servirà per fer diversos experiments a gravetat zero.

El mòdul també conté tres espais adaptats perquè els astronautes puguin dormir i una escotilla de sortida per activitat extra vehicular, el que es coneix com a passejos espacials.

Aquest és el tercer llançament dels sis que hi ha programats per aquest any, per poder completar la construcció de l'estació espacial.

Actualment, només hi ha dues estacions orbitals, la Tiangong xinesa i l'estació espacial internacional, en un context en què el país asiàtic cada cop pren més rellevància en les missions espacials, amb projectes avançats per tornar a posar el peu a la Lluna.

Alguns països occidentals han advertit del perill que les restes del coet llançat aquest matí per transportar el mòdul puguin acabar caient en zones habitades en els propers dies, com ja va passar amb un llançament anterior, que finalment va caure a l'oceà índic.

ARXIVAT A:
Xina
Anar al contingut