Nicolás Maduro insisteix a reclamar a la comunitat internacional que "respecti" la seva reelecció (EFE/Miguel Gutiérrez)

La Unió Europea no reconeix la legitimitat de Nicolás Maduro com a president de Veneçuela

Els ministres d'Afers Exteriors no es posen d'acord a reconèixer la victòria de l'oposició i, ara com ara, descarten noves sancions a la cúpula política del país

Redacció/Agències

La Unió Europea no reconeix la "legitimitat democràtica" de Nicolás Maduro com a president de Veneçuela perquè considera que la seva victòria electoral no està comprovada. 

El cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, ha anunciat la decisió aquest dijous després que els ministres d'Afers Exteriors de la UE hagin assumit que ja no rebran les actes electorals que reclamaven a Veneçuela per contrastar els resultats

"Serà el president de facto, però no té legitimitat democràtica perquè els resultats no es poden verificar."

Per ara, els 27 queden a l'expectativa de com evoluciona la crisi a Veneçuela abans de considerar noves sancions a la cúpula política del país, una postura que ha defensat Espanya. 

Borrell ha recordat que la UE ja ha sancionat una cinquantena de dirigents, entre ells la vicepresidenta i el ministre de l'Interior.

De moment, però, Brussel·les prefereix instar el seu govern a negociar amb l'oposició per fer una "transició" que comporti la "restauració de la democràcia".

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel Albares, amb el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell (EFE/Olivier Hoslet)

La UE tampoc reconeix la victòria de l'oposició

Segons fonts diplomàtiques espanyoles que cita l'agència EFE, els ministres no han arribat a un acord unànime per anar més enllà i reconèixer la victòria de l'oposició. 

Al consell informal d'exteriors de la Unió Europea hi ha intervingut per videoconferència Edmundo González, el candidat opositor veneçolà, que viu en la clandestinitat.

Precisament, aquest dijous la Fiscalia de Veneçuela l'ha citat per tercera vegada en relació amb la denúncia de frau electoral i l'amenaça de detenir-lo si no compareix.

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaNicolás Maduro Veneçuela
Anar al contingut