Els tècnics de la Comissió van actuar conjuntament amb les autoritats espanyoles i alemanyes (Glovo)

La Unió Europea escorcolla la seu de Glovo a Barcelona per "pràctiques anticompetència"

L'empresa expressa el seu compromís a "col·laborar" amb la investigació

Redacció/Agències

Tècnics de la Unió Europea han registrat aquesta setmana les oficines de Glovo a Barcelona per presumptes pràctiques il·legals contra la lliure competència.

L'executiu comunitari ja va dir dimarts en un comunicat que sospitava de dues empreses --que no identificava-- que suposadament van intercanviar informació comercial sensible. A més, haurien acordat pràctiques al marge de les normes comunitàries.

La Comissió Europea també va escorcollar les instal·lacions a Berlín de l'empresa de repartiment de menjar i compres a domicili Delivery Hero, que és la propietària, des del 2021, de Glovo.

Des de l'empresa catalana han volgut remarcar que el fet que hi hagi una investigació oberta no significa que hi hagi cap infracció i que estan col·laborant plenament amb la investigació.

Amb seu a Barcelona, ​​la plataforma Glovo és ara una filial de Delivery Hero, que té el 94% de les accions de la companyia.

Els escorcolls els van fer funcionaris de la Comissió Europea acompanyats dels seus homòlegs de les autoritats nacionals de competència.

La Comissió ha puntualitzat que aquestes inspeccions no suposen que les empreses siguin culpables dels fets que s'investiguen "ni prejutjaran el resultat de la mateixa investigació".

ARXIVAT A:
Comissió EuropeaEmpresa
Anar al contingut