La tortuga Niki del CRAM torna al Mediterrani després de dos anys de recuperació

En un acte públic, la Fundació CRAM ha volgut conscienciar la ciutadania del perill que suposa per a les espècies l'abocament de residus al mar, com ara els plàstics
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Cinc tortugues babaues han tornat aquest diumenge al mar Mediterrani, el seu hàbitat natural, després d'un llarg procés de recuperació al centre de la Fundació CRAM. L'alliberament d'aquestes tortugues ha estat un acte que la fundació ha volgut compartir amb la ciutadania perquè, d'aquesta manera, es fan visibles diferents problemàtiques, com l'abocament de residus al mar, i, alhora, serveix per sensibilitzar i conscienciar.

La Niki, tal com l'han batejada els seus cuidadors, va arribar a la costa d'Arenys de Mar amb residus de cordes embolicades a l'aleta, que li estrangulaven l'extremitat. Per salvar-li la vida, els veterinaris del CRAM van haver-l'hi d'amputar. Un cas que no és aïllat.

 

 

Els residus que es tiren al mar, com ara els plàstics, són els principals culpables d'aquestes situacions tan negatives per a la biodiversitat marina i n'hi ha d'altres de no tan visibles.

Elsa Jiménez, de la Fundació CRAM, explica com les tortugues, fins i tot, "excreten plàstics":

"Gairebé més d'un 80% de les tortugues que ingressen al centre de recuperació, els primers dies, excreten plàstics. Per tant, és un indicatiu de l'estat dels nostres mars i oceans."

L'alliberament d'aquestes tortugues és un acte que el CRAM ha compartit amb la ciutadania i, en especial, amb els més petits per tal de conscienciar-los.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut