La teva platja té bandera blava? A Catalunya n'hi ha 97
Platja de Castelldefels amb bandera blava

La teva platja té bandera blava? A Catalunya n'hi ha 97

RedaccióActualitzat

Aquest estiu hi haurà 97 platges catalanes amb bandera blava, 4 menys que l'any passat, totes quatre de la província de Barcelona. El total de platges amb aquesta distinció a Espanya és de 566, 24 menys que el 2018.

Ho ha fet públic aquest dimarts a Madrid l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, ADEAC, que és l'organització privada que s'encarrega de donar aquestes acreditacions.

 


Aigua neta i bons serveis

Per aconseguir-les cal acreditar que a la platja hi ha informació ambiental amb intenció educativa, que la qualitat de l'aigua és bona, que la sorra està neta, que hi ha lavabos i que té accessos fàcils i segurs.

Per això la xifra total va variant d'any en any, i depèn tant de les candidatures que s'hi presenten com de si passen els criteris requerits. Municipis com Begur, Roses i l'Escala no ho demanen perquè consideren que s'apliquen els criteris de manera poc objectiva.

 

5 la perden i 1 la guanya

Són 5 les platges que han perdut la distinció a Catalunya: Kalima, de Caldes d'Estrac; del Coco, de Badalona; les Gavines, de Cubelles, i Terramar i Aiguadolç de Sitges.

A banda d'això, Barcelona ha aconseguit una nova bandera blava per a la platja de la Barceloneta.

 



97 banderes blaves de 99 candidates

 

Aquest any hi havia 99 platges candidates de 43 municipis catalans, i només 2 no han complert els requisits. L'any passat hi va haver 110 candidates, i 9 es van quedar sense la distinció.

En aquest enllaç podeu consultar quines són les platges que aquest estiu lluiran la bandera blava, tant a Catalunya com a Espanya.

L'ADEAC també atorga banderes blaves als ports esportius i a les embarcacions turístiques que es consideren sostenibles.


Espanya, líder en banderes blaves


Malgrat el descens de 590 a 566, Espanya lidera al món el nombre de platges amb bandera blava atorgades per la FEE, l'organització internacional de la qual depèn l'ADEAC.

La comunitat amb més banderes blaves és el País Valencià, amb 135, 3 més que l'any passat; seguida de Galícia, amb 107, i després ja venen les 97 de Catalunya.


"No és un drama"

Als 45 països que estan dins d'aquesta organització, aquest 2019 hi ha 3.797 platges amb bandera blava. Només una de cada 5 platges d'Espanya ha demanat i aconseguit aquesta distinció.

La secretària d'estat de Turisme, Isabel Oliver, ha dit en l'acte de presentació que el descens "no és un drama", sinó tot el contrari:

"Aquest descens reputa aquesta distinció. No és 'banderes blaves per a tothom', aquests requisits són molt exigents i denoten una preocupació en la preservació i la cura d'aquestes platges."

La secretària d'estat de Turisme, Isabel Oliver, i José Ramón Sánchez Moro, president de l'ADEAC, aquest dimarts a Madrid (EFE)

Anar al contingut