Un cambrer parant una taula d'un restaurant a primera línia de platja
La taxa d'atur a Catalunya ha baixat en 800 persones al segon trimestre i se situa en el 9,41% (ACN)

La taxa d'atur es manté entorn el 9,5% a Catalunya i baixa amb més força a Espanya

Al conjunt de l'Estat hi ha prop de 21,7 milions de persones ocupades, una xifra rècord

RedaccióActualitzat

La taxa d'atur es manté per sota del 9,5% a Catalunya i ha baixat en 800 persones el segon trimestre, segons les dades de l'enquesta de població activa de l'INE publicada aquest divendres al matí. 

En concret, la taxa d'atur a Catalunya s'ha reduït fins al 9,41% i ara hi ha 395.300 parats. És una xifra lleugerament inferior a la del primer trimestre, però ara hi ha 31.100 desocupats més que fa un any, quan la taxa d'atur se situava al 8,88%. 

Catalunya ha estat la comunitat on ha baixat menys el nombre de persones aturades en termes absoluts entre els mesos d'abril i juny. Això té a veure amb el fet que la Setmana Santa va caure en l'última setmana de març, quan es van produir moltes contractacions del sector turístic.  

El mercat laboral ha sumat 23.800 ocupats a Catalunya respecte al trimestre anterior, fins a superar els 3,8 milions de treballadors. Són unes 70.000 persones més que fa un any.
 

Xifra rècord d'ocupats a Espanya

A Espanya s'ha arribat a una xifra rècord de persones ocupades, amb gairebé 21,7 milions de treballadors

Segons l'enquesta, la xifra d'aturats ha baixat en 222.600 persones, un 7,47% menys respecte al trimestre anterior. La taxa d'atur s'ha situat en l'11,27% i ara hi ha 2,76 milions de persones sense feina al conjunt de l'Estat. 

El segon trimestre l'ocupació ha pujat a Espanya en tots els sectors, sobretot als serveis, però també a la indústria, la construcció i l'agricultura.

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut