La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, en la presentació de la reobertura de la Tabacalera

La Tabacalera de Tarragona reobre aquest cap de setmana per acollir diverses propostes culturals

ACN Tarragona - La Tabacalera de Tarragona reobrirà aquest cap de setmana per acollir diverses propostes culturals que s'allargaran fins al desembre. L'edició de tardor del cicle En Dansa estrenarà dues funcions aquest dissabte que han exhaurit les entrades. A l'espai del Mòdul 6, també a la Tabacalera, s'hi podrà veure una producció de música experimental. Per adequar l'espai, s'han fet uns treballs previs d'acondicionament tant exterior com interior de l'edifici que han consistit en la neteja, jardineria i la col·locació de senyalèctica en diferents punts accessibles. Es tracta d'unes tasques necessàries, segons la consellera de Cultura de l'Ajuntament, Inés Solé, qui ha remarcat que "perquè no mori un lloc, se l'ha de dotar de vida".

Dissabte s'hi podran veure les funcions 'Formicaio' de la companyia La Im.perfecta i 'Ying yang, the balance' amb la companyia Vols, les quals han exhaurit totes les entrades. La següent cita serà el 3 de desembre amb 'Pequeños Enclaves libres' de la companyia Evohé i 'Un viatge a París' de la companyia Expans'Art.

D'altra banda, el cicle En Dansa es traslladarà també a la Part Alta, amb l'Antic Ajuntament com a punt de partida. Allí s'hi podrà veure  'Lucía - Apocalipsi - Pietà' de la companyia La Dama el 21 de gener i el 3 de febrer, 'Latidos' amb el Ballet Amaia Dorronsoro. Les dues actuacions es combinaran en un recorregut per diferents espais ocults de la Part Alta sota el guiatge de Nemesis arqueologia i difusió cultural.  

Pel que fa a la proposta de música experimental al Mòdul 6 de la Tabacalera d'aquest cap de setmana, titulada 'Dimonis', anirà a càrrec del grup cabosanroque. La representació apropa al visitant la figura de Jacint Verdaguer des del vessant més desconegut. La companyia en fa una nova interpretació artística a partir de les notes que va prendre entre 1890 i 1893, quan participava com a mossèn en sessions d'exorcisme en un pis del barri del Born de Barcelona. L'espectacle, d'entrada gratuïta i reserva prèvia, té un aforament de vint persones per passi i es podrà veure de divendres a diumenge fins al 17 de desembre.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut