Céline Dion a la torre Eiffel, en l'actuació que ha posat el punt final a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Paris (Reuters - Anushre…
Céline Dion a la torre Eiffel, en l'actuació que ha posat el punt final a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Paris (Reuters - Anushree Fadnavis)

Céline Dion brilla a la cerimònia inaugural dels Jocs, malgrat la malaltia

Lady Gaga i Aya Nakamura han estat altres grans protagonistes de la cerimònia, en què la música ha tingut un paper destacat

RedaccióActualitzat

Els últims dies s'havia especulat amb la possibilitat que Céline Dion, la cantant canadenca retirada dels escenaris des del gener del 2022 per una greu malaltia, fos la gran sorpresa de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de París.

I ho ha estat. S'ha fet esperar, però. Ha estat l'última actuació de la cerimònia. En una espectacular interpretació des de la torre Eiffel, il·luminada amb les cinc anelles olímpiques, Céline Dion ha fet gala d'una veu prodigiosa que ha enamorat l'audiència. Ha interpretat "Hymne à l'amour", una cançó d'Édith Piaf. 

Des que Dion va suspendre els concerts que tenia previst fer el 2022 als Estats Units i al Canadà per una malaltia neurològica que li provoca "espasmes musculars forts i persistents", no havia tornat a fer aparicions públiques. Després s'ha sabut que té la síndrome de la persona rígida, una malaltia rara molt invalidant que sovint va acompanyada de depressió i ansietat per les alteracions neuroquímiques que comporta i per la dificultat de viure amb rigidesa i contraccions musculars constants.

 

Però aquesta última setmana Céline Dion s'ha deixat veure pels carrers i llocs emblemàtics de París, com el Museu del Louvre. I això ha fet que es disparessin tots els rumors sobre la seva possible reaparició en ocasió dels Jocs Olímpics. 

Malgrat la intensitat de la pluja, París s'ha aturat i s'ha posat als peus d'una Lady Gaga que ha fet un veritable espectacle de music-hall en una escala impressionant al riu Sena, escenari de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics.

L'actuació de Lady Gaga en la cerimònia inaugural dels Jocs de París (Reuters/Amanda Perobelli)

L'artista nord-americana ha interpretat una cançó emblemàtica del music-hall francès, "Mon truc en plumes", de Zizi Jeanmarie. 

Lady Gaga ha agraït als organitzadors la invitació a cantar en la cerimònia d'aquest divendres i ha dit que té "un vincle especial" amb França. I ha afegit que ha estat "un gran honor cantar per a vosaltres i animar-vos".

Una altra de les interpretacions estel·lars de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de París ha estat la de la cantant de Mali Aya Nakamura, que, acompanyada de la Guàrdia Republicana, ha cantat un clàssic de Charles Aznavour.

 

L'actuació d'Aya Nakamura (Reuters/Esa Alexander) (Reuters/Esa Alexander)

 

Aya Nakamura, estrella del pop i una de les cantants més escoltades en francès, ha estat en els últims dies a la diana de grups d'extrema dreta pels rumors que podria cantar en la inauguració dels Jocs Olímpics de París.

 

A París, la presència de Céline Dion i altres celebritats com Lady Gaga ha causat expectació. I més quan les dues estrelles de la música no han tingut inconvenient a interactuar i deixar-se fotografiar pels seus seguidors. 

A la cantant del Canadà sembla que li ha provat aquest bany de masses inesperat abans de la gran cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics d'aquest vespre a París.

Un dels esportistes més estimats de la delegació britànica, el nedador Tom Daley, ha protagonitzat una de les anècdotes de la cerimònia. Ell i l'esportista de l'equip de rem Helen Glover han simulat l'escena més famosa de la pel·lícula "Titanic", en una de les imatges que, segur, serà de les més compartides a les xarxes.

 

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsMúsica
Anar al contingut