Joe Biden i Kamala Harris se saluden en un dels debats dels precandidats demòcrates, l'estiu passat
Joe Biden i Kamala Harris se saluden en un dels debats dels precandidats demòcrates, l'estiu passat (Reuters / Lucas Jackson)

La senadora negra Kamala Harris, escollida per Biden com a vicepresidenta

Harris es converteix en la primera dona no blanca candidata a la vicepresidència per un dels grans partits dels Estats Units

Actualitzat

El candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, Joe Biden, ha escollit la senadora Kamala Harris com a companya de "ticket" electoral en les eleccions del 3 de novembre.

Harris, de 55 anys, és la primera dona negra que forma part de la candidatura a la Casa Blanca d'un dels dos grans partits nord-americans. Filla de pare jamaicà i mare índia, va ser fiscal general de Califòrnia abans de guanyar un escó al Senat l'any 2016.

Candidata a les primàries demòcrates, va tenir algun xoc amb Biden durant els primers debats. A mesura que la campanya avançava, va anar perdent força i, finalment, es va retirar de la cursa per la nominació.

El mateix Biden ha anunciat formalment el nom de la seva vicepresidenta aquest dimarts al vespre a les xarxes socials:

 

 

"Tinc el gran honor d'anunciar que he escollit Kamala Harris -una valenta lluitadora pel ciutadà corrent i una de les millors servidores públiques del país- com a companya de candidatura."

 

Kamala Harris, durant un míting a Los Angeles
Kamala Harris, durant un míting a Los Angeles (Reuters / Mike Blake)

 

Harris: "Biden pot unir els nord-americans"

Al seu compte de Twitter, Harris ha assegurat que Biden construirà "una Amèrica que estigui a l'alçada dels nostres ideals" i s'ha compromès a "fer el que calgui" perquè sigui el proper president:

 

 

"Joe Biden pot unir els nord-americans perquè s'ha passat la vida lluitant per nosaltres. I, com a president, construirà una Amèrica que estigui a l'alçada dels nostres ideals. És un honor unir-me a ell com la nominada del nostre partit com a vicepresidenta i fer el que calgui per convertir-lo en el nostre comandant en cap."

 

Harris i Biden faran la seva primera aparició conjunta aquest dimecres a Delaware, l'estat del candidat demòcrata.

 

Harris, durant una sessió al Senat
Harris, durant una sessió al Senat (Reuters / Toni Sandys)

 

L'expresident Barack Obama ha piulat que Harris "està més que preparada" per ocupar el càrrec de vicepresidenta i ha emplaçat els demòcrates a "sortir a guanyar" les eleccions del novembre:

 

 

"Conec la senadora Kamala Harris des de fa temps. Està més que preparada per a aquesta feina. Ha passat la seva trajectòria defensant la nostra Constitució i lluitant per la gent que necessita un tracte just. Avui és un bon dia per al nostre país. Ara, anem a guanyar-ho, això"

 

Biden, vicepresident durant els vuit anys de Barack Obama a la Casa Blanca, és el candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units i s'enfrontarà a Donald Trump en els comicis del mes de novembre.

La setmana vinent, el Partit Demòcrata celebrarà la tradicional Convenció Nacional que nominarà oficialment Biden com a candidat. Aquesta vegada, però, serà una convenció virtual a causa de la crisi sanitària que viuen els Estats Units per la pandèmia del coronavirus.

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsKamala Harris
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut